Gaandeweg aaneengesmeed

geschiedenis van het bisdom Breda

Prijs € 20,00

Uitverkocht

Paperback | November 2003 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Geschiedenis van het bisdom Breda Gaandeweg aaneengesmeed Het bisdom Breda viert in 2003 zijn 150-jarig bestaan. Het is het enige bisdom dat in 1853, toen – met het zogeheten herstel van de bisschoppelijke hiërarchie – katholiek Nederland na eeuwen van achterstelling weer eigen bisschoppen kreeg, is opgericht (de andere vier bisdommen werden ‘hersteld’). Het Bredase bisdom bestaat uit westelijk Noord-Brabant en Zeeland, gebieden met elk een heel eigen cultuur en geschiedenis. De voorgeschiedenis van het bisdom is dan ook gecompliceerd. Het boek wijdt een apart hoofdstuk aan de kerkelijke voorgeschiedenis van de gebieden waaruit het bisdom bestaat en het in 1803 opgerichte apostolische vicariaat Breda. Vanaf 1853 wordt aandacht geschonken aan het beleid van de verschillende bisschoppen, de geestelijkheid, de vorming van priesters, het kloosterleven en het leven van de gelovigen. Zo komen bekende bisschoppen als Hopmans, De Vet, Ernst en Muskens in het vizier en worden tot leven gewekt. Gaandeweg aaneengesmeed is een fraai vormgegeven jubileumboek op A4-formaat waarin op aantrekkelijke wijze de 150-jarige geschiedenis van dit bisdom in beeld wordt gebracht. Het boek verschijnt onder eindredactie van prof.dr. J.Y.H.A. Jacobs, hoogleraar kerkgeschiedenis aan de Theologische Faculteit Tilburg. Verschillende kerkhistorici afkomstig uit westelijk Noord-Brabant verlenen hun medewerking.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Valkhof Pers
ISBN
9789056251499
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2003
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

Geschiedenis van het bisdom Breda
Gaandeweg aaneengesmeed

Het bisdom Breda viert in 2003 zijn 150-jarig bestaan. Het is het enige bisdom dat in 1853, toen – met het zogeheten herstel van de bisschoppelijke hiërarchie – katholiek Nederland na eeuwen van achterstelling weer eigen bisschoppen kreeg, is opgericht (de andere vier bisdommen werden ‘hersteld’).

Het Bredase bisdom bestaat uit westelijk Noord-Brabant en Zeeland, gebieden met elk een heel eigen cultuur en geschiedenis. De voorgeschiedenis van het bisdom is dan ook gecompliceerd. Het boek wijdt een apart hoofdstuk aan de kerkelijke voorgeschiedenis van de gebieden waaruit het bisdom bestaat en het in 1803 opgerichte apostolische vicariaat Breda. Vanaf 1853 wordt aandacht geschonken aan het beleid van de verschillende bisschoppen, de geestelijkheid, de vorming van priesters, het kloosterleven en het leven van de gelovigen. Zo komen bekende bisschoppen als Hopmans, De Vet, Ernst en Muskens in het vizier en worden tot leven gewekt.

Gaandeweg aaneengesmeed is een fraai vormgegeven jubileumboek op A4-formaat waarin op aantrekkelijke wijze de 150-jarige geschiedenis van dit bisdom in beeld wordt gebracht. Het boek verschijnt onder eindredactie van prof.dr. J.Y.H.A. Jacobs, hoogleraar kerkgeschiedenis aan de Theologische Faculteit Tilburg. Verschillende kerkhistorici afkomstig uit westelijk Noord-Brabant verlenen hun medewerking.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Valkhof Pers
ISBN
9789056251499
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2003
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Ultieme leestip