Gandhi - De legendarische jaren (e-Book)

De legendarische jaren

Prijs € 19,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Ramachandra Guha

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De ‘halfnaakte fakir’, zoals Churchill hem minachtend noemde, trotseerde in zijn eentje het Britse Rijk en vocht tot aan het eind van zijn leven voor tolerantie, geweldloosheid en de waardigheid van ieder mens. Nog steeds is hij een groot voorbeeld voor velen die weigeren te zwichten voor geweld en onrecht.Gandhi: De legendarische jaren is het tweede deel van de monumentale biografie over een van de meest gezichtsbepalende personen van de twintigste eeuw. Guha beschrijft de jaren waarin Gandhi uitgroeit tot de leider van de onafhankelijkheidsbeweging in India, zich onvermoeibaar inzet voor interreligieuze harmonie en zich fel verzet tegen elke vorm van kastediscriminatie en vrouwenonderdrukking. Ramachandra Guha heeft zijn magistrale boek voor een belangrijk deel kunnen baseren op veel nieuw archiefmateriaal van en over Gandhi.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ramachandra Guha
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046823736
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2019
Bestandsgrootte
5744242 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
1072

Beschrijving

De ‘halfnaakte fakir’, zoals Churchill hem minachtend noemde, trotseerde in zijn eentje het Britse Rijk en vocht tot aan het eind van zijn leven voor tolerantie, geweldloosheid en de waardigheid van ieder mens. Nog steeds is hij een groot voorbeeld voor velen die weigeren te zwichten voor geweld en onrecht.
Gandhi: De legendarische jaren is het tweede deel van de monumentale biografie over een van de meest gezichtsbepalende personen van de twintigste eeuw. Guha beschrijft de jaren waarin Gandhi uitgroeit tot de leider van de onafhankelijkheidsbeweging in India, zich onvermoeibaar inzet voor interreligieuze harmonie en zich fel verzet tegen elke vorm van kastediscriminatie en vrouwenonderdrukking. Ramachandra Guha heeft zijn magistrale boek voor een belangrijk deel kunnen baseren op veel nieuw archiefmateriaal van en over Gandhi.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ramachandra Guha
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046823736
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2019
Bestandsgrootte
5744242 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
1072