Gecrasht (e-Book)

Hoe tien jaar financiële crises de wereld veranderde

Prijs € 19,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Adam Tooze

EPUB met digitaal watermerk | September 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe tien jaar financiële crises de wereld veranderde   In het najaar van 2018 is het tien jaar geleden dat de wereld werd geschokt door de ineenstorting van de Amerikaanse banken. Maar waar velen de financiële crisis als een Amerikaans georiënteerde ontwikkeling zien, is het tegendeel waar: het was een volledig samenhangend, trans-Atlantisch fenomeen. In Gecrasht toont Adam Tooze de toppen van zijn historische kunnen. Hij geeft een originele en volledige schets van de geschiedenis van de bankencrisis en werkt vanuit een breed en gedetailleerd perspectief waarin hij verschillende keerpunten in de recente internationale geschiedenis betrekt. Wat is het verband tussen de Irakoorlog die in 2003 begon, de economische crisis van 2008 en de politieke situatie van de VS in 2018? Om de bankencrisis beter te begrijpen, plaatst Tooze deze in een bredere (geo)politieke context, onderzoekt haar invloed op Europa en Azië en toont aan dat het Westen zijn talent voor ‘grote strategie’ heeft verloren; in financiële politiek, diplomatie, veiligheid en binnenlandse politiek.   Een indrukwekkend en overtuigend verhaal waarin Tooze de opeenvolgende gebeurtenissen sinds 2008 in een geheel ander daglicht plaatst.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Adam Tooze
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000353002
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2018
Bestandsgrootte
4087 Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
912

Beschrijving

Hoe tien jaar financiële crises de wereld veranderde

 

In het najaar van 2018 is het tien jaar geleden dat de wereld werd geschokt door de ineenstorting van de Amerikaanse banken. Maar waar velen de financiële crisis als een Amerikaans georiënteerde ontwikkeling zien, is het tegendeel waar: het was een volledig samenhangend, trans-Atlantisch fenomeen.

In Gecrasht toont Adam Tooze de toppen van zijn historische kunnen. Hij geeft een originele en volledige schets van de geschiedenis van de bankencrisis en werkt vanuit een breed en gedetailleerd perspectief waarin hij verschillende keerpunten in de recente internationale geschiedenis betrekt. Wat is het verband tussen de Irakoorlog die in 2003 begon, de economische crisis van 2008 en de politieke situatie van de VS in 2018? Om de bankencrisis beter te begrijpen, plaatst Tooze deze in een bredere (geo)politieke context, onderzoekt haar invloed op Europa en Azië en toont aan dat het Westen zijn talent voor ‘grote strategie’ heeft verloren; in financiële politiek, diplomatie, veiligheid en binnenlandse politiek.

 

Een indrukwekkend en overtuigend verhaal waarin Tooze de opeenvolgende gebeurtenissen sinds 2008 in een geheel ander daglicht plaatst.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Adam Tooze
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000353002
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2018
Bestandsgrootte
4087 Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
912