Gerookte lekkernijen

bijzondere recepten voor de rookoven

Prijs € 14,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Cecile Thijssen

Hardback | Juli 2004 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Gerookte lekkernijen uit eigen keuken. Ontdek hoe makkelijk zelf roken eigenlijk is en proef het enorme verschil met kant-en-klaar gerookte producten. Probeer de theegerookte eendenborst, de salade van gerookte groenten, of heel eenvoudig zelfgerookte amandelen... wat een lekkers kun je toch uit de rookoven toveren! Was roken vroeger vooral bedoeld om etenswaren langer houdbaar te maken, tegenwoordig worden ingrediënten vooral gerookt voor de heerlijke, subtiele rooksmaak. Het roken zelf is erg eenvoudig: de rookoven kan gewoon op het fornuis, en dankzij de afzuigkap blijft de geur tot het minimum beperkt. Natuurlijk kun je de rookoven ook buiten gebruiken: op een campinggasje of op een gloeiend hete barbecue. Gerookte lekkernijen leert je de techniek van het roken en welke mogelijkheden er allemaal zijn om te variëren. Bovendien vind je in dit boek een groot aantal heerlijke recepten met gerookte vis, garnalen, mosselen, vlees, kip, wild en zelfs met groente, kaas, noten en zaden. Voor door de week of bij een feestelijke gelegenheid, met Gerookte lekkernijen weet je altijd iets bijzonders op tafel te toveren!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Cecile Thijssen
Uitgever
Kosmos Uitgevers
ISBN
9789021543048
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2004
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Gerookte lekkernijen uit eigen keuken. Ontdek hoe makkelijk zelf roken eigenlijk is en proef het enorme verschil met kant-en-klaar gerookte producten. Probeer de theegerookte eendenborst, de salade van gerookte groenten, of heel eenvoudig zelfgerookte amandelen... wat een lekkers kun je toch uit de rookoven toveren!

Was roken vroeger vooral bedoeld om etenswaren langer houdbaar te maken, tegenwoordig worden ingrediënten vooral gerookt voor de heerlijke, subtiele rooksmaak. Het roken zelf is erg eenvoudig: de rookoven kan gewoon op het fornuis, en dankzij de afzuigkap blijft de geur tot het minimum beperkt. Natuurlijk kun je de rookoven ook buiten gebruiken: op een campinggasje of op een gloeiend hete barbecue.

Gerookte lekkernijen leert je de techniek van het roken en welke mogelijkheden er allemaal zijn om te variëren. Bovendien vind je in dit boek een groot aantal heerlijke recepten met gerookte vis, garnalen, mosselen, vlees, kip, wild en zelfs met groente, kaas, noten en zaden. Voor door de week of bij een feestelijke gelegenheid, met Gerookte lekkernijen weet je altijd iets bijzonders op tafel te toveren!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Cecile Thijssen
Uitgever
Kosmos Uitgevers
ISBN
9789021543048
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2004
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Ultieme leestip