Gerrit Paape (1752-1803)

levens en werken

Prijs € 39,95

Uitverkocht

Peter Altena

Hardback | Mei 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De biografie van Gerrit Paape vertelt het levensverhaal van een plateelschilder die zich wist te verheffen tot dé stem van de radicale revolutionairen in Nederland: onverzoenlijk, venijnig en geestig. Paape was erbij en schreef erover als geen ander. Als het hem en zijn vaderland slecht ging, doopte hij zijn pen in gif en schreef adembenemende satirische romans. Romans die nog steeds schitteren. In zijn literaire werk vond hij voor zichzelf steeds nieuwe identiteiten uit: onder geleende pseudoniemen schreef hij meer en beter dan zijn tijdgenoten verdroegen. In Gerrit Paape (1752-1803) brengt Peter Altena de vele levens en werken van een begenadigd en bevlogen schrijver voor het eerst in kaart. Zo ontstaat tevens een nieuw beeld van een van de rumoerigste decennia uit de Nederlandse geschiedenis. Peter Altena is werkzaam als leraar Nederlands in het voortgezet onderwijs. Hij promoveert op Gerrit Paape aan de Radboud Universiteit Nijmegen en bezorgde een viertal edities van diens werk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter Altena
Uitgever
Vantilt, Uitgeverij
ISBN
9789460040641
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
600

Beschrijving

De biografie van Gerrit Paape vertelt het levensverhaal van een plateelschilder die zich wist te verheffen
tot dé stem van de radicale revolutionairen in Nederland: onverzoenlijk, venijnig en geestig. Paape was erbij en schreef erover als geen ander. Als het hem en zijn vaderland slecht ging, doopte hij zijn pen in gif en schreef adembenemende satirische romans. Romans die nog steeds schitteren. In zijn literaire werk vond hij voor zichzelf steeds nieuwe identiteiten uit: onder geleende pseudoniemen schreef hij meer en beter dan zijn tijdgenoten verdroegen. In Gerrit Paape (1752-1803) brengt Peter Altena de vele levens en werken van een begenadigd en bevlogen schrijver voor het eerst in kaart. Zo ontstaat tevens een nieuw beeld van een van de rumoerigste decennia uit de Nederlandse geschiedenis.

Peter Altena is werkzaam als leraar Nederlands in het voortgezet onderwijs. Hij promoveert op Gerrit Paape aan de Radboud Universiteit Nijmegen en bezorgde een viertal edities van diens werk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter Altena
Uitgever
Vantilt, Uitgeverij
ISBN
9789460040641
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
600

Ultieme leestip