Geschiedenis van de filosofie

Prijs € 55,99

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Hans Joachim Störig

Hardback | Juli 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Geschiedenis van de filosofie bewijst al tientallen jaren zijn waarde voor iedereen die zich voor het eerst in de filosofie wil verdiepen. Leven en werk van de belangrijkste filosofen worden in deze klassieker uitvoerig besproken. Naast een uitvoerige kennismaking met de grote denkers en denkrichtingen van het Oosten, de Klassieke Oudheid en de Middeleeuwen, passeren ook de belangrijkste denkers van de Nieuwe Tijd de revue. U vindt bijvoorbeeld Locke, Berkeley, Hume, Voltaire, Rousseau, Kant, Schelling, alsook Hegel, Comte, Spencer, Marx, Schopenhauer, Kierkegaard, Nietzsche, Bergson, Whitehead, Husserl, Jaspers, Sartre, Buber, Heidegger, Wittgenstein en Popper. Hans Joachim Störig (1915) studeerde geschiedenis, filosofie en rechten in Freiburg, Keulen, Koningsbergen, Bazel, Hamburg en Berlijn. Hij promoveerde in filosofie en rechten en is later werkzaam geweest als uitgever, schrijver en vertaler. Verder doceerde hij aan de Universiteit van München. Sinds de eerste verschijning in 1950 van dit boek heeft Störig het werk herhaaldelijk gereviseerd en uitgebreid (als laatste in 1999).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans Joachim Störig
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789049104276
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
855

Beschrijving

Geschiedenis van de filosofie bewijst al tientallen jaren zijn waarde voor iedereen die zich voor het eerst in de filosofie wil verdiepen.

Leven en werk van de belangrijkste filosofen worden in deze klassieker uitvoerig besproken. Naast een uitvoerige kennismaking met de grote denkers en denkrichtingen van het Oosten, de Klassieke Oudheid en de Middeleeuwen, passeren ook de belangrijkste denkers van de Nieuwe Tijd de revue. U vindt bijvoorbeeld Locke, Berkeley, Hume, Voltaire, Rousseau, Kant, Schelling, alsook Hegel, Comte, Spencer, Marx, Schopenhauer, Kierkegaard, Nietzsche, Bergson, Whitehead, Husserl, Jaspers, Sartre, Buber, Heidegger, Wittgenstein en Popper.

Hans Joachim Störig (1915) studeerde geschiedenis, filosofie en rechten in Freiburg, Keulen, Koningsbergen, Bazel, Hamburg en Berlijn. Hij promoveerde in filosofie en rechten en is later werkzaam geweest als uitgever, schrijver en vertaler. Verder doceerde hij aan de Universiteit van München. Sinds de eerste verschijning in 1950 van dit boek heeft Störig het werk herhaaldelijk gereviseerd en uitgebreid (als laatste in 1999).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans Joachim Störig
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789049104276
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
855

Ultieme leestip