Geschiedenis van de Koninklijke Shell set

Shell jubileumboek

Prijs € 159,00

Uitverkocht

J.L. van Zanden,

DVD's | Juli 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Koninklijke Shell is al honderd jaar een van de twee belangrijkste olieproducenten ter wereld. De fascinerende ontwikkeling van de Nederlands-Britse multinational wordt in drie monumentale delen beschreven. Waaraan heeft de hybride onderneming haar langdurig succes te danken? Om die vraag draait de Geschiedenis van Koninklijke Shell. De moderne wereldgeschiedenis is van olie doordrenkt. Olie, als brandstof, als grondstof voor kunststoffen en plastics, en als motor van grote maatschappelijke ontwikkelingen, tot revoluties en oorlogen toe. De geschiedenis van de olie valt goeddeels samen met die van de Royal Dutch Shell. In 1907 kwam de fusie tot stand van twee Europese ondernemingen: de NV Koninklijke Nederlandsche Petroleum Maatschappij en The ‘Shell’ Transport & Trading Company. De Koninklijke/Shell Groep domineerde vanaf dat moment de oliemarkt. Vijf thema’s staan in de Geschiedenis van Koninklijke Shell centraal: de werkwijze, de interne organisatie, de concurrentiepositie, de innovatie en, niet in de laatste plaats, de rol van de politiek. De delen zijn geschreven door onafhankelijke historici en economen, die toegang kregen tot alle archiefstukken van Shell. De drie delen zijn prachtig uitgevoerd, in full colour en groot formaat. Ze bevatten vele honderden foto’s, kaarten en andere illustraties. In een bijgevoegd vierde deel worden drie dvd’s met uniek filmmateriaal bijgesloten. Inhoud set Geschiedenis van Koninklijke Shell: - Deel 1: Van nieuwkomer tot marktleider, 1890-1939 - Deel 2: Stuwmotor van de koolwaterstofrevolutie, 1939-1973 - Deel 3: Concurreren in turbulente markten, 1973-2007 - Deel 4: Bijlagen. Cijfers, toelichting, volledige bibliografie en index - 3 dvd’s Over de auteur(s): De drie Nederlandse auteurs zijn verbonden aan de Universiteit van Utrecht. Ze hebben allen een groot aantal publicaties op economisch-historisch terrein op hun naam staan. Teamleider Jan Luiten van Zanden won in 2003 de prestigieuze NWO-Spinozapremie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.L. van Zanden,
Uitgever
Boom
ISBN
9789085060871
Bindwijze
DVD's
Publicatiedatum
Juli 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Koninklijke Shell is al honderd jaar een van de twee belangrijkste olieproducenten ter wereld. De fascinerende ontwikkeling van de Nederlands-Britse multinational wordt in drie monumentale delen beschreven. Waaraan heeft de hybride onderneming haar langdurig succes te danken? Om die vraag draait de Geschiedenis van Koninklijke Shell.

De moderne wereldgeschiedenis is van olie doordrenkt. Olie, als brandstof, als grondstof voor kunststoffen en plastics, en als motor van grote maatschappelijke ontwikkelingen, tot revoluties en oorlogen toe. De geschiedenis van de olie valt goeddeels samen met die van de Royal Dutch Shell. In 1907 kwam de fusie tot stand van twee Europese ondernemingen: de NV Koninklijke Nederlandsche Petroleum Maatschappij en The ‘Shell’ Transport & Trading Company. De Koninklijke/Shell Groep domineerde vanaf dat moment de oliemarkt.

Vijf thema’s staan in de Geschiedenis van Koninklijke Shell centraal: de werkwijze, de interne organisatie, de concurrentiepositie, de innovatie en, niet in de laatste plaats, de rol van de politiek. De delen zijn geschreven door onafhankelijke historici en economen, die toegang kregen tot alle archiefstukken van Shell. De drie delen zijn prachtig uitgevoerd, in full colour en groot formaat. Ze bevatten vele honderden foto’s, kaarten en andere illustraties. In een bijgevoegd vierde deel worden drie dvd’s met uniek filmmateriaal bijgesloten.


Inhoud set Geschiedenis van Koninklijke Shell:

- Deel 1: Van nieuwkomer tot marktleider, 1890-1939
- Deel 2: Stuwmotor van de koolwaterstofrevolutie, 1939-1973
- Deel 3: Concurreren in turbulente markten, 1973-2007
- Deel 4: Bijlagen. Cijfers, toelichting, volledige bibliografie en index
- 3 dvd’s

Over de auteur(s):
De drie Nederlandse auteurs zijn verbonden aan de Universiteit van Utrecht. Ze hebben allen een groot aantal publicaties op economisch-historisch terrein op hun naam staan. Teamleider Jan Luiten van Zanden won in 2003 de prestigieuze NWO-Spinozapremie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.L. van Zanden,
Uitgever
Boom
ISBN
9789085060871
Bindwijze
DVD's
Publicatiedatum
Juli 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Ultieme leestip