Geschiedenis van de Verenigde Staten

Prijs € 53,90

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Frans Verhagen

Hardback | September 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Van Nieuw-Nederland, via de Tweede Wereldoorlog, de Sixties en 9/11 tot nu: de geschiedenis van de Verenigde Staten met on-Amerikaanse scherpte beschreven.Bijna alle geschiedenissen van de Verenigde Staten zijn door Amerikanen zelf geschreven. Frans Verhagen beschrijft vanuit Europees perspectief de geschiedenis van deze wereldmacht. Met de verwondering van een Europeaan onderzoekt Verhagen die vragen die de Amerikanen zelf niet stellen. Hij begint in de zeventiende eeuw bij de kolonies New England en Nieuw-Amsterdam, en voert de lezer via de Onafhankelijkheidsoorlog, de Indiaanse oorlogen, de Burgeroorlog, de entree van Amerika op het wereldtoneel, de Grote Depressie, de New Deal, de Tweede Wereldoorlog, de Sixties, Nixon, Reagan, Clinton en 9/11 naar de Verenigde Staten van nu. Ondersteund met foto's en kaarten krijgt de lezer een alomvattend, goed geschreven verhaal met een duidelijke visie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Frans Verhagen
Uitgever
Boom
ISBN
9789058758149
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
512

Beschrijving

Van Nieuw-Nederland, via de Tweede Wereldoorlog, de Sixties en 9/11 tot nu: de geschiedenis van de Verenigde Staten met on-Amerikaanse scherpte beschreven.

Bijna alle geschiedenissen van de Verenigde Staten zijn door Amerikanen zelf geschreven. Frans Verhagen beschrijft vanuit Europees perspectief de geschiedenis van deze wereldmacht. Met de verwondering van een Europeaan onderzoekt Verhagen die vragen die de Amerikanen zelf niet stellen. Hij begint in de zeventiende eeuw bij de kolonies New England en Nieuw-Amsterdam, en voert de lezer via de Onafhankelijkheidsoorlog, de Indiaanse oorlogen, de Burgeroorlog, de entree van Amerika op het wereldtoneel, de Grote Depressie, de New Deal, de Tweede Wereldoorlog, de Sixties, Nixon, Reagan, Clinton en 9/11 naar de Verenigde Staten van nu. Ondersteund met foto's en kaarten krijgt de lezer een alomvattend, goed geschreven verhaal met een duidelijke visie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Frans Verhagen
Uitgever
Boom
ISBN
9789058758149
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
512

Ultieme leestip