Geschiedenis van het Amerikaanse volk

Prijs € 19,90

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Howard Zinn

Paperback | Februari 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Met een inleiding van Johan Depoortere Howard Zinn is een van de invloedrijkste Amerikaanse historici van de laatste decennia. Zijn bekendste boek is A People’s History of the United States waarin hij het ontstaan en de groei van de VS bekijkt door de ogen van de underdogs. Zijn boek is de oral history van Indianen, slaven, deserteurs, textielarbeiders, GI’s uit Vietnam, feministen en jonge zwarten uit de slums. Het groeit uit tot een relaas van het volksverzet tijdens de opgang van een voormalige Britse kolonie tot absolute wereldmacht: 'Wat zoudt gij zonder 't werkvolk zijn?' Tegenover de officiële, heroïsche geschiedschrijving (van Christoffel Columbus tot George Walker Bush) rijst een andere heroïek: die van gewone mensen tegen het lot dat de 'groten der aarde' hen opleggen. Neoconservatieve kringen kelderden het boek als politiek incorrect, maar wie de geschiedenis van de VS door Zinns bril leest, zal verbijsterd zijn over de déjà vu’s die de VS ons vandaag te bieden heeft.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Howard Zinn
Uitgever
Epo, Uitgeverij
ISBN
9789064457579
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
887

Beschrijving

Met een inleiding van Johan Depoortere
Howard Zinn is een van de invloedrijkste Amerikaanse historici van de laatste decennia. Zijn bekendste boek is A People’s History of the United States waarin hij het ontstaan en de groei van de VS bekijkt door de ogen van de underdogs. Zijn boek is de oral history van Indianen, slaven, deserteurs, textielarbeiders, GI’s uit Vietnam, feministen en jonge zwarten uit de slums. Het groeit uit tot een relaas van het volksverzet tijdens de opgang van een voormalige Britse kolonie tot absolute wereldmacht: 'Wat zoudt gij zonder 't werkvolk zijn?'
Tegenover de officiële, heroïsche geschiedschrijving (van Christoffel Columbus tot George Walker Bush) rijst een andere heroïek: die van gewone mensen tegen het lot dat de 'groten der aarde' hen opleggen. Neoconservatieve kringen kelderden het boek als politiek incorrect, maar wie de geschiedenis van de VS door Zinns bril leest, zal verbijsterd zijn over de déjà vu’s die de VS ons vandaag te bieden heeft.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Howard Zinn
Uitgever
Epo, Uitgeverij
ISBN
9789064457579
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
887

Ultieme leestip