Geschiedenis van Indonesië

Prijs € 39,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Hardback | November 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

GESCHIEDENIS VAN INDONESIE vertelt het fascinerende verhaal van een land van enorme contrasten. De Indonesische Archipel herbergt een grote verscheidenheid aan bevolkingsgroepen met elk een eigen culturele en religieuze identiteit. Zijn turbulente geschiedenis is al even veelvormig. Het ‘vreedzaamste volk op aarde’ (volgens een typering uit de koloniale periode ) kan behalve lijdzaam onderdanig ook intens gewelddadig zijn. Dit werk belicht zowel de oudste als de nieuwste geschiedenis van Indonesië. Aan de komen onder de grote en machtige rijken in de archipel voor de komst van de Europeanen, de introductie en de expansie van de islam en de moeizame verhouding tussen de koninkrijken op Java en de VOC in de zeventiende en achttiende eeuw. Ook de koloniale tijd, de Japanse bezetting , de onafhankelijkheidsstrijd en de overdracht van Nieuw-Guinea in 1962 worden uitvoerig belicht. Veel aandacht wordt besteed aan de Indische Nederlanders die aan het begin van de twintigste eeuw ingeklemd raakten tussen de blanke koloniale bovenlaag en de overgrote meerderheid van de Indonesische bevolking. De periode rond de Tweede Wereldoorlog en vervolgens de moeilijke keuze voor een van beide vaderlanden hebben de geschiedenis van deze groep bijzonder bewogen gemaakt. GESCHIEDENIS VAN INDONESIE is een meeslepend en helder geschreven standaardwerk. Het is rijk geïllustreerd in kleur en zwart-wit en brengt een complete geschiedenis tot leven die eeuwenlang nauw met de Nederlandse verbonden is geweest.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Walburg Pers
ISBN
9789057304439
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

GESCHIEDENIS VAN INDONESIE vertelt het fascinerende verhaal van een land van enorme contrasten.

De Indonesische Archipel herbergt een grote verscheidenheid aan bevolkingsgroepen met elk een eigen culturele en religieuze identiteit. Zijn turbulente geschiedenis is al even veelvormig. Het ‘vreedzaamste volk op aarde’ (volgens een typering uit de koloniale periode ) kan behalve lijdzaam onderdanig ook intens gewelddadig zijn.
Dit werk belicht zowel de oudste als de nieuwste geschiedenis van Indonesië. Aan de komen onder de grote en machtige rijken in de archipel voor de komst van de Europeanen, de introductie en de expansie van de islam en de moeizame verhouding tussen de koninkrijken op Java en de VOC in de zeventiende en achttiende eeuw.
Ook de koloniale tijd, de Japanse bezetting , de onafhankelijkheidsstrijd en de overdracht van Nieuw-Guinea in 1962 worden uitvoerig belicht.
Veel aandacht wordt besteed aan de Indische Nederlanders die aan het begin van de twintigste eeuw ingeklemd raakten tussen de blanke koloniale bovenlaag en de overgrote meerderheid van de Indonesische bevolking. De periode rond de Tweede Wereldoorlog en vervolgens de moeilijke keuze voor een van beide vaderlanden hebben de geschiedenis van deze groep bijzonder bewogen gemaakt.

GESCHIEDENIS VAN INDONESIE is een meeslepend en helder geschreven standaardwerk. Het is rijk geïllustreerd in kleur en zwart-wit en brengt een complete geschiedenis tot leven die eeuwenlang nauw met de Nederlandse verbonden is geweest.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Walburg Pers
ISBN
9789057304439
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Ultieme leestip