Geschiedenis van Nederland

van de opstand tot heden

Prijs € 32,50

Niet beschikbaar

Friso Wielenga

Paperback | September 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoewel de Nederlandse geschiedenis zich in een toenemende belangstelling mag verheugen, is het aantal historische overzichtswerken gering. Friso Wielenga's Geschiedenis van Nederland is een compact maar allerminst beknopt handboek over de vaderlandse geschiedenis van de zestiende eeuw tot de dag van vandaag. Om de grillige Nederlandse geschiedenis te beschrijven is de blik nodig van iemand die er van buitenaf tegenaan kijkt. In de negentiende eeuw was het de Amerikaan Motley die de Opstand en de opkomst van de Nederlandse republiek in kaart bracht, en recenter kwam de Britse Jonathan Israel met de geschiedenis van Nederland. Friso Wielenga is weliswaar een Nederlander, maar als hoogleraar in het Duitse Münster heeft ook hij de afstand gecreëerd die voor zo'n project misschien niet tot elke prijs noodzakelijk is, maar wel een voordeel blijkt te zijn. Mede dankzij zijn onafhankelijke blik is zijn Geschiedenis van Nederland een boek geworden waarin, zonder dat het grote overzicht erdoor wordt geschaad, details scherp worden belicht. Prof. dr. Friso Wielenga is directeur van het Zentrum für Niederlande-Studien van de Westfälische Wilhelms-Universität in Münster.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Friso Wielenga
Uitgever
Boom
ISBN
9789461054739
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving


Hoewel de Nederlandse geschiedenis zich in een toenemende belangstelling mag verheugen, is het aantal historische overzichtswerken gering. Friso Wielenga's Geschiedenis van Nederland is een compact maar allerminst beknopt handboek over de vaderlandse geschiedenis van de zestiende eeuw tot de dag van vandaag.
Om de grillige Nederlandse geschiedenis te beschrijven is de blik nodig van iemand die er van buitenaf tegenaan kijkt. In de negentiende eeuw was het de Amerikaan Motley die de Opstand en de opkomst van de Nederlandse republiek in kaart bracht, en recenter kwam de Britse Jonathan Israel met de geschiedenis van Nederland. Friso Wielenga is weliswaar een Nederlander, maar als hoogleraar in het Duitse Münster heeft ook hij de afstand gecreëerd die voor zo'n project misschien niet tot elke prijs noodzakelijk is, maar wel een voordeel blijkt te zijn. Mede dankzij zijn onafhankelijke blik is zijn Geschiedenis van Nederland een boek geworden waarin, zonder dat het grote overzicht erdoor wordt geschaad, details scherp worden belicht.

Prof. dr. Friso Wielenga is directeur van het Zentrum für Niederlande-Studien van de Westfälische Wilhelms-Universität in Münster.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Friso Wielenga
Uitgever
Boom
ISBN
9789461054739
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Ultieme leestip