Grand Central Belge (e-Book)

voetreis door een verdwijnend land

Prijs € 6,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Pascal Verbeken

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ooit was België een land van belofte. Een industriële wereldmacht. Een baken van vooruitgang en ondernemerschap. De motor van dit kleine wonder was de ijzeren weg, het meest ontwikkelde spoorwegnet van het Europese continent. Terwijl België op sterven ligt, wandelt Pascal Verbeken terug naar het tijdperk van de great expectations. Hij maakt een voetreis langs de Grand Central Belge, de negentiende-eeuwse private spoorlijn die Wallonië met Vlaanderen verbond. Verbeken registreert de kleine en grote tekenen des tijds. Hij luistert naar een bonte verzameling van Belgen en hun unieke, soms tragische verhalen. Wat betekent hun leven voor België? En wat betekent het verdwijnende België voor hen? Grand Central Belge is een requiem voor een verscheurd land dat zijn oude demonen niet kan verjagen. Pascal Verbeken debuteerde in 2007 met het alom geroemde en succesvolle Arm Wallonië. Voor dat boek kreeg hij de M.J. Brusseprijs voor het Beste Journalistieke Boek. Het werd ook verfilmd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Pascal Verbeken
Uitgever
De Bezige Bij Antwerpen
ISBN
9789460420436
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2012
Bestandsgrootte
651699 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220

Beschrijving

Ooit was België een land van belofte. Een industriële wereldmacht. Een baken van vooruitgang en ondernemerschap. De motor van dit kleine wonder was de ijzeren weg, het meest ontwikkelde spoorwegnet van het Europese continent. Terwijl België op sterven ligt, wandelt Pascal Verbeken terug naar het tijdperk van de great expectations. Hij maakt een voetreis langs de Grand Central Belge, de negentiende-eeuwse private spoorlijn die Wallonië met Vlaanderen verbond. Verbeken registreert de kleine en grote tekenen des tijds. Hij luistert naar een bonte verzameling van Belgen en hun unieke, soms tragische verhalen. Wat betekent hun leven voor België? En wat betekent het verdwijnende België voor hen? Grand Central Belge is een requiem voor een verscheurd land dat zijn oude demonen niet kan verjagen.

Pascal Verbeken debuteerde in 2007 met het alom geroemde en succesvolle Arm Wallonië. Voor dat boek kreeg hij de M.J. Brusseprijs voor het Beste Journalistieke Boek. Het werd ook verfilmd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Pascal Verbeken
Uitgever
De Bezige Bij Antwerpen
ISBN
9789460420436
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2012
Bestandsgrootte
651699 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220