Grensoverschrijdendev fusies in de twintigste eeuw

de zoektocht van vijf Nederlandse ondernemingen naar de ideale buitenlandse partner en het beste integratiemodel

Prijs € 75,50

Niet beschikbaar

M. van Os

Paperback | Mei 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Grensoverschrijdende fusies in de twintigste eeuw De zoektocht van vijf Nederlandse ondernemingen naar de ideale buitenlandse partner en het beste integratiemodel Hoe komt het dat sommige grensoverschrijdende fusies slagen en andere niet? Wat maakt deze vorm van concentratie zo moeilijk? Nederlandse ondernemingen hebben met wisselend succes geprobeerd hun marktpositie te versterken door middel van een grensoverschrijdende fusie. De Koninklijke/Shell- en Unilever-fusies bleken bijzonder succesvol. Voor Hoogovens daarentegen verliep het samengaan met een buitenlandse partner tot tweemaal toe juist teleurstellend. In dit boek wordt het fusieverloop van Koninklijke/Shell, Enka/Glanzstoff (AKU), VFW/Fokker, Hoogovens/Hoesch (Estel), Reed/Elsevier en British Steel/Hoogovens (Corus) met elkaar vergeleken. Per geval is bestudeerd wat de motieven waren, onder welke marktcondities de fusies tot stand kwamen en welke barrières er waren. Aan de hand hiervan is Maurits van Os erin geslaagd verschillende succes- en faalfactoren voor grensoverschrijdende fusies te benoemen. Dr. Maurits van Os is verbonden aan de Universiteit Utrecht, waar hij momenteel onderzoek doet naar concentratie en concurrentie in de Nederlandse economie in de twintigste eeuw. Ook was hij verbonden aan de onderzoeksgroep die de geschiedenis van de Koninklijke Shell Groep heeft beschreven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. van Os
Uitgever
Boom
ISBN
9789085067405
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
315

Beschrijving

Grensoverschrijdende fusies in de twintigste eeuw
De zoektocht van vijf Nederlandse ondernemingen naar de ideale buitenlandse partner en het beste integratiemodel

Hoe komt het dat sommige grensoverschrijdende fusies slagen en andere niet? Wat maakt deze vorm van concentratie zo moeilijk? Nederlandse ondernemingen hebben met wisselend succes geprobeerd hun marktpositie te versterken door middel van een grensoverschrijdende fusie. De Koninklijke/Shell- en Unilever-fusies bleken bijzonder succesvol. Voor Hoogovens daarentegen verliep het samengaan met een buitenlandse partner tot tweemaal toe juist teleurstellend. In dit boek wordt het fusieverloop van Koninklijke/Shell, Enka/Glanzstoff (AKU), VFW/Fokker, Hoogovens/Hoesch (Estel), Reed/Elsevier en British Steel/Hoogovens (Corus) met elkaar vergeleken. Per geval is bestudeerd wat de motieven waren, onder welke marktcondities de fusies tot stand kwamen en welke barrières er waren. Aan de hand hiervan is Maurits van Os erin geslaagd verschillende succes- en faalfactoren voor grensoverschrijdende fusies te benoemen.

Dr. Maurits van Os is verbonden aan de Universiteit Utrecht, waar hij momenteel onderzoek doet naar concentratie en concurrentie in de Nederlandse economie in de twintigste eeuw. Ook was hij verbonden aan de onderzoeksgroep die de geschiedenis van de Koninklijke Shell Groep heeft beschreven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. van Os
Uitgever
Boom
ISBN
9789085067405
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
315