Het Aziatische kruitvat (e-Book)

het einde van de stabiliteit in de grote oceaan

Prijs € 14,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Robert Kaplan

EPUB met digitaal watermerk | April 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De strijd om de Grote Oceaan In de 20ste eeuw gingen de oorlogen en diplomatieke conflicten over landsgrenzen en landstreken. In de 21ste eeuw draait het om de macht op het water.  Robert Kaplan richt ditmaal zijn scherpe oog en analyses op het gebied rond de Zuid-Chinese zee. Deze zee is de spil in een sluimerend conflict tussen China, Japan, Vietnam, de Filippijnen en Indonesië. Deze landen ruziën om onooglijk kleine eilandjes en de grenzen van territoriale wateren. De belangen zijn groot: de belangrijkste vaarroutes tussen het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië lopen door dit gebied en de zeebodem zou rijk zijn aan natuurlijke hulpbronnen. Bovendien spelen nationalistische sentimenten in toenemende mate een belangrijke rol. Robert D. Kaplan schreef meerdere boeken over buitenlandse politiek en reizen, waaronder de bestsellers Moesson en Balkanschimmen. Hij is al meer dan vijfentwintig jaar correspondent van The Atlantic Monthly, en werd in 2011 door het tijdschrift Foreign Policy uitgeroepen tot een van ’s werelds ‘top 100 global thinkers’.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Robert Kaplan
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000334926
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2014
Bestandsgrootte
612367 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
219

Beschrijving

De strijd om de Grote Oceaan

In de 20ste eeuw gingen de oorlogen en diplomatieke conflicten over landsgrenzen en landstreken. In de 21ste eeuw draait het om de macht op het water. 

Robert Kaplan richt ditmaal zijn scherpe oog en analyses op het gebied rond de Zuid-Chinese zee. Deze zee is de spil in een sluimerend conflict tussen China, Japan, Vietnam, de Filippijnen en Indonesië. Deze landen ruziën om onooglijk kleine eilandjes en de grenzen van territoriale wateren. De belangen zijn groot: de belangrijkste vaarroutes tussen het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië lopen door dit gebied en de zeebodem zou rijk zijn aan natuurlijke hulpbronnen. Bovendien spelen nationalistische sentimenten in toenemende mate een belangrijke rol.

Robert D. Kaplan schreef meerdere boeken over buitenlandse politiek en reizen, waaronder de bestsellers Moesson en Balkanschimmen. Hij is al meer dan vijfentwintig jaar correspondent van The Atlantic Monthly, en werd in 2011 door het tijdschrift Foreign Policy uitgeroepen tot een van ’s werelds ‘top 100 global thinkers’.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Robert Kaplan
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000334926
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2014
Bestandsgrootte
612367 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
219