Het belang en de welvaart van alle ingezetenen

gezondheidszorg in de stad Groningen 1800-1870

Prijs € 41,25

Uitverkocht

W. Baron

Hardback | November 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In ‘Het belang en de welvaart van alle ingezetenen’ besteedt Minie Baron voor het eerst aandacht aan het hele gebied van de gezondheidszorg in een Nederlandse stad in de eerste zeventig jaren van de negentiende eeuw. Ze toont aan dat de bestrijding van de inheemse volksziekten in de periode 1800-1870 van grotere invloed was op het inrichten van de gezondheidszorg in de negentiende eeuw dan de bestrijding van de nieuwe ziekte cholera. Dit is een onmisbaar boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de Groningse geschiedenis of in de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg in de stad Groningen van 1800 tot 1870. W. (Minie) Baron is historicus en werkzaam in de gezondheidszorg. ‘Het belang en de welvaart van alle ingezetenen’ is de handelsuitgave van haar gelijknamige proefschrift.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
W. Baron
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023242710
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
581

Beschrijving

In ‘Het belang en de welvaart van alle ingezetenen’ besteedt Minie Baron voor het eerst aandacht aan het hele gebied van de gezondheidszorg in een Nederlandse stad in de eerste zeventig jaren van de negentiende eeuw. Ze toont aan dat de bestrijding van de inheemse volksziekten in de periode 1800-1870 van grotere invloed was op het inrichten van de gezondheidszorg in de negentiende eeuw dan de bestrijding van de nieuwe ziekte cholera.

Dit is een onmisbaar boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de Groningse geschiedenis of in de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg in de stad Groningen van 1800 tot 1870.

W. (Minie) Baron is historicus en werkzaam in de gezondheidszorg. ‘Het belang en de welvaart van alle ingezetenen’ is de handelsuitgave van haar gelijknamige proefschrift.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
W. Baron
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023242710
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
581

Ultieme leestip