Het bewoonbare land

geschiedenis van de volkshuisvestingsbeweging in Nederland

Prijs € 42,90

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Wouter Beekers

Paperback | September 2012 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Spreek over de woningbouwcorporaties en bijna iedereen denkt aan schandalen, buitensporige inkomens van directeuren en gespeculeer met geld van huurders. Maar de sociale woningbouw geldt ook als de trots van ons land. De prestaties van mannen als Berlage en het noeste werk van de wederopbouw worden tot in het buitenland bewonderd. In Het bewoonbare land beschrijft Wouter Beekers de roerige geschiedenis van de woningbouwverenigingen. Hij laat zien hoe de volkshuisvesting ontstond als beweging van betrokken burgers die streden voor een bewoonbaar land, hoe politici en professionals dit werk op een hoger plan brachten en hoe daarbij een kloof kon ontstaan tussen de corporaties en de bewoners. Aan de hand van 'kleine verhalen' en de praktische betekenis van woningcorporaties in verleden en heden maakt historicus Beekers deze rijke geschiedenis op een heldere manier inzichtelijk. Wouter Beekers is onderzoeker aan het Historisch Documentatiecentrum van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij publiceert over de verhouding tussen overheid, maatschappelijke instituties en burgers. Eerder was hij coauteur van Niet bij steen alleen, een geschiedenis van de Amsterdamse woningbouwers van Patrimonium.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Wouter Beekers
Uitgever
Boom
ISBN
9789461056573
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Spreek over de woningbouwcorporaties en bijna iedereen denkt aan schandalen, buitensporige inkomens van directeuren en gespeculeer met geld van huurders. Maar de sociale woningbouw geldt ook als de trots van ons land. De prestaties van mannen als Berlage en het noeste werk van de wederopbouw worden tot in het buitenland bewonderd.
In Het bewoonbare land beschrijft Wouter Beekers de roerige geschiedenis van de woningbouwverenigingen. Hij laat zien hoe de volkshuisvesting ontstond als beweging van betrokken burgers die streden voor een bewoonbaar land, hoe politici en professionals dit werk op een hoger plan brachten en hoe daarbij een kloof kon ontstaan tussen de corporaties en de bewoners. Aan de hand van 'kleine verhalen' en de praktische betekenis van woningcorporaties in verleden en heden maakt historicus Beekers deze rijke geschiedenis op een heldere manier inzichtelijk.

Wouter Beekers is onderzoeker aan het Historisch Documentatiecentrum van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij publiceert over de verhouding tussen overheid, maatschappelijke instituties en burgers. Eerder was hij coauteur van Niet bij steen alleen, een geschiedenis van de Amsterdamse woningbouwers van Patrimonium.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Wouter Beekers
Uitgever
Boom
ISBN
9789461056573
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig