Het boek van Sidrac

een honderdtal vertaalde vraagstukken uit een Middeleeuwse encyclopedie

Prijs € 19,00

Uitverkocht

Paperback | September 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hebben vrouwen testikels? Waar houdt de nacht zich overdag schuil en waar de dag als het nacht is? Hebben dieren, vogels en vissen ook een ziel? Hoe komt het dat sommige mensen wit, andere bruin en weer andere zwart zijn? Dit is slechts een kleine greep uit de meer dan vierhonderd vragen die de heidense koning Bottus in Het boek van Sidrac stelt aan de wijze en vrome Sidrac. Dit handboek stelde middeleeuwers in staat de wereld waarin zij leefden, beter te begrijpen. In de veertiende eeuw werd de tekst door een Antwerpse auteur uit het Frans vertaald. Aan de hand van ruim honderd, in modern Nederlands vertaalde vragen, worden in dit boek vier gebieden verkend: het heelal; geografie, weersverschijnselen en dierenrijk; het menselijk lichaam; de christelijke moraal en omgangsvormen. Het boek van Sidrac biedt zo een inspirerende kennismaking met de middeleeuwse cultuur.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Verloren b.v., uitgeverij
ISBN
9789065509116
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
137

Beschrijving

Hebben vrouwen testikels?
Waar houdt de nacht zich overdag schuil en waar de dag als het nacht is?
Hebben dieren, vogels en vissen ook een ziel?
Hoe komt het dat sommige mensen wit, andere bruin en weer andere zwart zijn?
Dit is slechts een kleine greep uit de meer dan vierhonderd vragen die de heidense koning Bottus in Het boek van Sidrac stelt aan de wijze en vrome Sidrac. Dit handboek stelde middeleeuwers in staat de wereld waarin zij leefden, beter te begrijpen. In de veertiende eeuw werd de tekst door een Antwerpse auteur uit het Frans vertaald.
Aan de hand van ruim honderd, in modern Nederlands vertaalde vragen, worden in dit boek vier gebieden verkend: het heelal; geografie, weersverschijnselen en dierenrijk; het menselijk lichaam; de christelijke moraal en omgangsvormen. Het boek van Sidrac biedt zo een inspirerende kennismaking met de middeleeuwse cultuur.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Verloren b.v., uitgeverij
ISBN
9789065509116
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
137