Het epos van Gallipoli

feiten, verhalen en mythen over de geallieerde aanval op Turkije tijdens de Eerste Wereldoorlog

Prijs € 29,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

M. Kraaijestein, P. Schulten

Paperback | Mei 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Eind 1914 was het westelijk front in Belgie en Frankrijk tot stilstand gekomen. In het geallieerde kamp werd driftig naar alternatieven gezocht om elders een doorbraak te forceren. In het begin van 1915 werd door de Engelse regering besloten een poging te wagen Constantinopel via de Dardanellen aan te vallen. Het Ottomaanse Rijk had inmiddels de zijde van Duitsland gekozen. Er ontbrandde een heftige strijd waarbij aan beide zijden rond een de half miljoen manschappen betrokken waren. Voor de geallieerden liep deze strijd uiteindelijk uit op een fiasco. In december 1915 en januari 1916 werden de geallieerde troepen van het schiereiland geevacueerd. Beschouwingen over dit belangrijke strijdtoneel tot nu toe zijn gebaseerd op slechts een deel van het bronnenmateriaal. Met dit boek verschijnt voor het eerst een gedegen historische reconstructie van de gebeurtenissen aan de hand van een analyse van alle bronnen, waaronder veel Turkse. Het is daarmee een onmisbaar werk voor iedereen die goed geinformeerd wil zijn over dit vaak vergeten strijdtoneel uit de Eerste Wereldoorlog. Paul Schulten en Martin Kraaijestein zijn verbonden aan de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Beide publiceerden onder meer over diverse aspecten van de Eerste Wereldoorlog.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. Kraaijestein, P. Schulten
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059117587
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
284

Beschrijving

Eind 1914 was het westelijk front in Belgie en Frankrijk tot stilstand gekomen. In het geallieerde kamp werd driftig naar alternatieven gezocht om elders een doorbraak te forceren. In het begin van 1915 werd door de Engelse regering besloten een poging te wagen Constantinopel via de Dardanellen aan te vallen. Het Ottomaanse Rijk had inmiddels de zijde van Duitsland gekozen. Er ontbrandde een heftige strijd waarbij aan beide zijden rond een de half miljoen manschappen betrokken waren. Voor de geallieerden liep deze strijd uiteindelijk uit op een fiasco. In december 1915 en januari 1916 werden de geallieerde troepen van het schiereiland geevacueerd.

Beschouwingen over dit belangrijke strijdtoneel tot nu toe zijn gebaseerd op slechts een deel van het bronnenmateriaal. Met dit boek verschijnt voor het eerst een gedegen historische reconstructie van de gebeurtenissen aan de hand van een analyse van alle bronnen, waaronder veel Turkse. Het is daarmee een onmisbaar werk voor iedereen die goed geinformeerd wil zijn over dit vaak vergeten strijdtoneel uit de Eerste Wereldoorlog.

Paul Schulten en Martin Kraaijestein zijn verbonden aan de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Beide publiceerden onder meer over diverse aspecten van de Eerste Wereldoorlog.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. Kraaijestein, P. Schulten
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059117587
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
284

Ultieme leestip