Het laatste gevecht.

tweeduizend guerilla's vallen Solo aan 7-10 augustus 1949

Prijs € 18,95

Levertijd: 2-3 werkdagen

Ook beschikbaar als:

France C. Hazekamp

Paperback | April 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Geen ander lokaal gevecht had in het Nederlands-Indonesische conflict zulke gevolgen op centraal militair en vooral politiek niveau als bij de goed voorbereide, gecoördineerde aanval door 2000 guerrilla's op de oude sultanstad SOLO op Midden-Java het geval was. Zelden ook komt in de historiografie betreffende dit conflict de mening van de Indonesische tegenstanders zelf naar voren, die in dit boek wel uitvoerig wordt vermeld. In Het laatste grote gevecht in Indië wordt een levendig beeld geschetst van wat aan beide zijden voorafging aan de aanval, de verwarrende vierdaagse strijd zelf, de inmenging van de hoogste militaire leiding in dit lokale incident en de politieke gevolgen, zowel in Batavia als in Den Haag. De wapenstilstand na het staakt-het-vuren kwam serieus in gevaar.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
France C. Hazekamp
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461530264
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
236

Beschrijving

Geen ander lokaal gevecht had in het Nederlands-Indonesische conflict zulke gevolgen op centraal militair en vooral politiek niveau als bij de goed voorbereide, gecoördineerde aanval door 2000 guerrilla's op de oude sultanstad SOLO op Midden-Java het geval was. Zelden ook komt in de historiografie betreffende dit conflict de mening van de Indonesische tegenstanders zelf naar voren, die in dit boek wel uitvoerig wordt vermeld.

In Het laatste grote gevecht in Indië wordt een levendig beeld geschetst van wat aan beide zijden voorafging aan de aanval, de verwarrende vierdaagse strijd zelf, de inmenging van de hoogste militaire leiding in dit lokale incident en de politieke gevolgen, zowel in Batavia als in Den Haag. De wapenstilstand na het staakt-het-vuren kwam serieus in gevaar.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
France C. Hazekamp
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461530264
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
236

Ultieme leestip