Het land dat nooit was

Prijs € 23,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Maarten van Ginderachter

Paperback | Oktober 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het meeslepende en onthullende Het land dat nooit was toont de geschiedenis zoals die zich niet heeft voltrokken.Wat als Leopold II Kongo had verloren? Wat als België een republiek was geworden? Wat als Antwerpen een miezerige provinciestad was gebleven? Wat als België niet was volgebouwd? Onwaarschijnlijke speculatie? Neen.Het land dat nooit was bevat elf alternatieve, maar plausibele scenario's voor het Belgische verleden. Een team van uitmuntende academische historici heeft op een zeer ernstige manier onderzocht hoe de geschiedenis anders had kunnen lopen. Het resultaat is zonder meer verbluffend en openbaart de manier waarop we over geschiedenis denken.Het land dat nooit was is een vorm van guerillageschiedenis, zet zekerheden op hun kop en haalt ingesleten opvattingen onderuit. Het is ook een primeur: voor het eerst verschijnt er over België een tegenfeitelijke geschiedenis die even lezenswaardig als academisch verantwoord is.'Als ik nog had geleefd, had ik dit wel kunnensmaken.'Henri Pirenne

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Maarten van Ginderachter
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789085425441
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
352

Beschrijving

Het meeslepende en onthullende Het land dat nooit was toont de geschiedenis zoals die zich niet heeft voltrokken.

Wat als Leopold II Kongo had verloren? Wat als België een republiek was geworden? Wat als Antwerpen een miezerige provinciestad was gebleven? Wat als België niet was volgebouwd?

Onwaarschijnlijke speculatie? Neen.

Het land dat nooit was bevat elf alternatieve, maar plausibele scenario's voor het Belgische verleden. Een team van uitmuntende academische historici heeft op een zeer ernstige manier onderzocht hoe de geschiedenis anders had kunnen lopen. Het resultaat is zonder meer verbluffend en openbaart de manier waarop we over geschiedenis denken.

Het land dat nooit was is een vorm van guerillageschiedenis, zet zekerheden op hun kop en haalt ingesleten opvattingen onderuit. Het is ook een primeur: voor het eerst verschijnt er over België een tegenfeitelijke geschiedenis die even lezenswaardig als academisch verantwoord is.

'Als ik nog had geleefd, had ik dit wel kunnen
smaken.'
Henri Pirenne

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Maarten van Ginderachter
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789085425441
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
352

Ultieme leestip