Het leren voorbij

Democratisch onderwijs voor een menselijke toekomst

Prijs € 25,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Gert J.J. Biesta

Hardback | September 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Sinds de verlichting staat het moderne opvoedings- en onderwijsproject in het teken van het bevorderen van de vrijheid en zelfstandigheid van het kind. Hierbij wordt vaak uitgegaan van claims over de ware aard of de ware natuur van de mens. In dit boek vraagt onderwijspedagoog Gert Biesta zich af wat het zou betekenen voor opvoeding en onderwijs wanneer we de vraag van het mens-zijn niet vooraf invullen, maar ons radicaal open stellen voor het nieuwe begin dat zich aandient met ­ieder kind.Gert Biesta is als Professor of Education verbonden aan het Department of Education van Brunel University London en bekleedt de NIVOZ-leerstoel voor de pedagogische dimensies voor onderwijs, opleiding en vorming aan de Universiteit voor Humanistiek. Dit boek verscheen in 2006 in het Engels, en is inmiddels vertaald in het Zweeds, Deens, Portugees en Chinees. In 2008 won het de Critics' Choice Book Award van de American Educational Studies Association."Enorm inspirerend!" - Sultan Göksen, lerares, docentenopleider en columnist.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gert J.J. Biesta
Uitgever
Phronese, Uitgeverij
ISBN
9789490120177
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

Sinds de verlichting staat het moderne opvoedings- en onderwijsproject in het teken van het bevorderen van de vrijheid en zelfstandigheid van het kind. Hierbij wordt vaak uitgegaan van claims over de ware aard of de ware natuur van de mens. In dit boek vraagt onderwijspedagoog Gert Biesta zich af wat het zou betekenen voor opvoeding en onderwijs wanneer we de vraag van het mens-zijn niet vooraf invullen, maar ons radicaal open stellen voor het nieuwe begin dat zich aandient met ­ieder kind.

Gert Biesta is als Professor of Education verbonden aan het Department of Education van Brunel University London en bekleedt de NIVOZ-leerstoel voor de pedagogische dimensies voor onderwijs, opleiding en vorming aan de Universiteit voor Humanistiek. Dit boek verscheen in 2006 in het Engels, en is inmiddels vertaald in het Zweeds, Deens, Portugees en Chinees. In 2008 won het de Critics' Choice Book Award van de American Educational Studies Association.

"Enorm inspirerend!" - Sultan Göksen, lerares, docentenopleider en columnist.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gert J.J. Biesta
Uitgever
Phronese, Uitgeverij
ISBN
9789490120177
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Ultieme leestip