Het Noorden in het midden

opstellen over de geschiedenis van de Noord-Nederlandse gewesten in Middeleeuwen en Nieuwe Tijd : aangeboden aan dr. F.J. Bakker ter gelegenheid van zijn afscheid als docent in de Middeleeuwse Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit te Groningen

Prijs € 23,00

Uitverkocht

Hardback | Januari 1998 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Groninger Historische Reeks, 17 Het Noorden in het midden is een huldebundel voor de mediavist dr. F.J. Bakker, aangeboden bij gelegenheid van zijn afscheid van de Groninger Universiteit. Zeventien bijdragen over de geschiedenis van Stad en Lande en van aanpalende gewesten telt deze bundel. Ze handelen over politiek, bestuur, recht, economie, samenleving, kerk en cultuur in de periode vanaf omstreeks 1200 tot 1800. Tezamen vormen ze een geheel dat is geschreven door vakgenoten, maar zeker niet alleen voor vakgenoten bestemd is. Het zijn bijdragen die stuk voor stuk de liefde voor het detail tonen, maar achter en via het detail de structuren en grote lijnen geschakeerd beeld van de noordelijke regio dat aan de ene kant de diversiteit van het leven toont, en aan de andere kant in één opzicht voortdurend hetzelfde is: steeds staat het Noorden in het midden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023233831
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 1998
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
323

Beschrijving

Groninger Historische Reeks, 17

Het Noorden in het midden is een huldebundel voor de mediavist dr. F.J. Bakker, aangeboden bij gelegenheid van zijn afscheid van de Groninger Universiteit. Zeventien bijdragen over de geschiedenis van Stad en Lande en van aanpalende gewesten telt deze bundel. Ze handelen over politiek, bestuur, recht, economie, samenleving, kerk en cultuur in de periode vanaf omstreeks 1200 tot 1800. Tezamen vormen ze een geheel dat is geschreven door vakgenoten, maar zeker niet alleen voor vakgenoten bestemd is.

Het zijn bijdragen die stuk voor stuk de liefde voor het detail tonen, maar achter en via het detail de structuren en grote lijnen geschakeerd beeld van de noordelijke regio dat aan de ene kant de diversiteit van het leven toont, en aan de andere kant in één opzicht voortdurend hetzelfde is: steeds staat het Noorden in het midden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023233831
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 1998
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
323