Historische Canon van Velsen

de geschiedenis van Velsen in 25 verhalen

Prijs € 9,95

Uitverkocht

Paperback | Juli 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Velsense geschiedenis is een prachtig avonturenverhaal. Over onbekende Vlaardingenmensen, wrede Romeinen, heldhaftige Friezen, armoedige kanaalgravers en Duitse soldaten die in IJmuiden met hun bunkers opvallende sporen hebben achtergelaten. De historische canon van Velsen werpt een blik op deze rijke geschiedenis. Wilt u weten wanneer de Ruïne van Brederode veranderde van een kasteel in een bouwval, of onder welke barre omstandigheden het Noordzeekanaal is gegraven, dan biedt dit boek uitkomst. De historische canon van Velsen is een kennismaking met de Velsense historie, die goed beschouwd ook de geschiedenis van Nederland in het klein is. De historische Canon van Velsen is een productie van de Historische Kring Velsen, IJmuider Courant en de bibliotheek Velsen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Holland Media Combinatie
ISBN
9789077842379
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
111

Beschrijving

De Velsense geschiedenis is een prachtig avonturenverhaal. Over onbekende Vlaardingenmensen, wrede Romeinen, heldhaftige Friezen, armoedige kanaalgravers en Duitse soldaten die in IJmuiden met hun bunkers opvallende sporen hebben achtergelaten. De historische canon van Velsen werpt een blik op deze rijke geschiedenis. Wilt u weten wanneer de Ruïne van Brederode veranderde van een kasteel in een bouwval, of onder welke barre omstandigheden het Noordzeekanaal is gegraven, dan biedt dit boek uitkomst. De historische canon van Velsen is een kennismaking met de Velsense historie, die goed beschouwd ook de geschiedenis van Nederland in het klein is.

De historische Canon van Velsen is een productie van de Historische Kring Velsen, IJmuider Courant en de bibliotheek Velsen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Holland Media Combinatie
ISBN
9789077842379
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
111

Ultieme leestip