Hitler 1889-1936: Hoogmoed

Prijs € 19,99

Uitverkocht

Ian Kershaw

Paperback | Juli 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze magistrale biografie is het beste standaardwerk over een van de hoofdrolspelers van de twintigste eeuw. Hoe kon een zo onbeduidende persoonlijkheid het Duitse volk zo volkomen in zijn greep krijgen? Ian Kershaw onderzoekt in dit eerste deel van zijn Hitlerbiografie Hitlers persoonlijke achtergronden en weet daarbij hardnekkige mythen te ontmaskeren. Hitler kreeg de macht door nationale en internationale tegenspelers in de schoot geworpen en de door de Eerste Wereldoorlog getraumatiseerde Duitse samenleving klampte zich aan Hitler vast als "redder des vaderlands". "Kershaw heeft met zijn synthese van al het Hitleronderzoek een boek geschreven waar niemand omheen kan." de Volkskrant "een synthese en verwerking van veel recent onderzoek, een nieuwe interpretatie van Hitlers leven en werken." NRC Handelsblad Ian Kershaw (1943) is hoogleraar moderne geschiedenis aan de universiteit van Sheffield en geldt als een van "s werelds meest prominente onderzoekers van nazi–Duitsland.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ian Kershaw
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789027469816
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
839

Beschrijving

Deze magistrale biografie is het beste standaardwerk over een van de hoofdrolspelers van de twintigste eeuw.

Hoe kon een zo onbeduidende persoonlijkheid het Duitse volk zo volkomen in zijn greep krijgen? Ian Kershaw onderzoekt in dit eerste deel van zijn Hitlerbiografie Hitlers persoonlijke achtergronden en weet daarbij hardnekkige mythen te ontmaskeren. Hitler kreeg de macht door nationale en internationale tegenspelers in de schoot geworpen en de door de Eerste Wereldoorlog getraumatiseerde Duitse samenleving klampte zich aan Hitler vast als "redder des vaderlands".

"Kershaw heeft met zijn synthese van al het Hitleronderzoek een boek geschreven waar niemand omheen kan." de Volkskrant

"een synthese en verwerking van veel recent onderzoek, een nieuwe interpretatie van Hitlers leven en werken." NRC Handelsblad

Ian Kershaw (1943) is hoogleraar moderne geschiedenis aan de universiteit van Sheffield en geldt als een van "s werelds meest prominente onderzoekers van nazi–Duitsland.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ian Kershaw
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789027469816
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
839

Ultieme leestip