Hizbullah's Documents

from the 1985 Open Letter to the 2009 Manifesto

Prijs € 41,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Joseph Alagha

Paperback | April 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit is het eerste betrouwbare Engelstalige naslagwerk van de kerndocumenten van de Libanese verzetsbeweging Hezbollah. Joseph Alagha kreeg toegang tot deze documenten: van de eerste Open Brief van de partij in 1985 tot het Politieke Manifest uit 2009. Hij vertaalde de stukken zorgvuldig en voorzag ze van voetnoten, commentaar en relevante achtergrondinformatie. Hij laat zien hoe Hezbollah is veranderd door de jaren heen en geeft een genuanceerd beeld van de partij. Zijn gedetailleerde inleiding brengt deze veranderingen in kaart door een analytische vergelijking van de Open Brief en het Manifest. Alagha is van mening dat een beter begrip van deze vaak als terroristisch bestempelde beweging kan leiden tot betere relaties en beter beleid in het Midden-Oosten. Joseph Alagha is hoofddocent Islamitische Studies aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Eerder verscheen van zijn hand bij AUP 'The Shifts in Hizbullah’s Ideology' (Amsterdam University Press, 2006).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Joseph Alagha
Uitgever
Pallas Publications
ISBN
9789085550372
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
222

Beschrijving

Dit is het eerste betrouwbare Engelstalige naslagwerk van de kerndocumenten van de Libanese verzetsbeweging Hezbollah.

Joseph Alagha kreeg toegang tot deze documenten: van de eerste Open Brief van de partij in 1985 tot het Politieke Manifest uit 2009. Hij vertaalde de stukken zorgvuldig en voorzag ze van voetnoten, commentaar en relevante achtergrondinformatie. Hij laat zien hoe Hezbollah is veranderd door de jaren heen en geeft een genuanceerd beeld van de partij. Zijn gedetailleerde inleiding brengt deze veranderingen in kaart door een analytische vergelijking van de Open Brief en het Manifest. Alagha is van mening dat een beter begrip van deze vaak als terroristisch bestempelde beweging kan leiden tot betere relaties en beter beleid in het Midden-Oosten.
Joseph Alagha is hoofddocent Islamitische Studies aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Eerder verscheen van zijn hand bij AUP 'The Shifts in Hizbullah’s Ideology' (Amsterdam University Press, 2006).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Joseph Alagha
Uitgever
Pallas Publications
ISBN
9789085550372
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
222

Ultieme leestip