Hizbullah's identity construction

identity construction

Prijs € 41,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Joseph Alagha

Paperback | Mei 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Sinds de oprichting in het begin van de jaren tachtig is Hizbullah niet alleen uitgegroeid tot de voornaamste sjiitische organisatie in Libanon en de Arabische wereld, maar ook tot de sterkste schakel in de keten van ‘verzet’ tegen Israël en pro-westerse krachten. Hizbullah is een enigma: haar capaciteit om succesvol te navigeren door de complexe machtsrelaties van het Midden-Oosten is raadselachtig. Vandaar het grote belang van deze omvangrijke nieuwe studie naar Hizbullah, waarin Joseph Alagha de meest omvattende beschrijving biedt van de opkomst en machtsconsolidatie van Hizbullah tot op de dag van vandaag. In dit meeslepende verhaal poogt de auteur de mystiek rond Hizbullah weg te nemen en inzicht te bieden in de ogenschijnlijk tegenstrijdige machtsrelaties in het Midden-Oosten. Zeer geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de politieke ontwikkelingen in het Midden-Oosten. Van Joseph Alagha verscheen eerder in 2011 'Hizbullah’s Documents: From the 1985 Open Letter to the 2009 Manifesto' ISBN 9789085550372.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Joseph Alagha
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089642974
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
308

Beschrijving

Sinds de oprichting in het begin van de jaren tachtig is Hizbullah niet alleen uitgegroeid tot de voornaamste sjiitische organisatie in Libanon en de Arabische wereld, maar ook tot de sterkste schakel in de keten van ‘verzet’ tegen Israël en pro-westerse krachten. Hizbullah is een enigma: haar capaciteit om succesvol te navigeren door de complexe machtsrelaties van het Midden-Oosten is raadselachtig. Vandaar het grote belang van deze omvangrijke nieuwe studie naar Hizbullah, waarin Joseph Alagha de meest omvattende beschrijving biedt van de opkomst en machtsconsolidatie van Hizbullah tot op de dag van vandaag. In dit meeslepende verhaal poogt de auteur de mystiek rond Hizbullah weg te nemen en inzicht te bieden in de ogenschijnlijk tegenstrijdige machtsrelaties in het Midden-Oosten. Zeer geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de politieke ontwikkelingen in het Midden-Oosten.
Van Joseph Alagha verscheen eerder in 2011 'Hizbullah’s Documents: From the 1985 Open Letter to the 2009 Manifesto' ISBN 9789085550372.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Joseph Alagha
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089642974
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
308

Ultieme leestip