Ik ben zelf aansprakelijk voor mijn dood (e-Book)

Prijs € 12,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Wiebe de Graaf

EPUB met digitaal watermerk | Mei 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De familiegeschiedenis van de jonge historicus Wiebe de Graaf is getekend door de dood. Zijn overgrootvader maakt in 1945 een eind aan zijn leven en ook zijn grootmoeder pleegt suïcide, in 1970. Twee oudooms zijn in de oorlog gefusilleerd. Als zijn moeder, die aan ernstige depressies lijdt, in 2009 te kennen geeft dat ze niet langer wil leven, besluit hij zijn familie te onderwerpen aan een historisch onderzoek. Hij raakt steeds meer geïnteresseerd in zijn overgrootvader Taco Kuiper, pionier op het gebied van de organisatiepsychologie, wereldverbeteraar, eigenzinnig intellectueel en overtuigd communist. Hoe kon het dat iemand die net de oorlog had overleefd en de vijand had overwonnen een einde maakte aan zijn leven?  Wiebe de Graaf is historicus. In 2014 won hij met zijn afstudeerscriptie de Erik Hazelhoff Jong Talentprijs. Taco Kuiper en de dood, 1894-1945 is zijn debuut. Met zijn intuïtieve, krachtige stijl tilt hij het verhaal van zijn familie naar een hoger niveau. Een aangrijpend verhaal, dat bovendien een nieuw en verrassend inzicht biedt in het moderne, intellectuele milieu in de eerste helft van de 20e eeuw.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Wiebe de Graaf
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000344277
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2016
Bestandsgrootte
5411332 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
282

Beschrijving

De familiegeschiedenis van de jonge historicus Wiebe de Graaf is getekend door de dood. Zijn overgrootvader maakt in 1945 een eind aan zijn leven en ook zijn grootmoeder pleegt suïcide, in 1970. Twee oudooms zijn in de oorlog gefusilleerd. Als zijn moeder, die aan ernstige depressies lijdt, in 2009 te kennen geeft dat ze niet langer wil leven, besluit hij zijn familie te onderwerpen aan een historisch onderzoek. Hij raakt steeds meer geïnteresseerd in zijn overgrootvader Taco Kuiper, pionier op het gebied van de organisatiepsychologie, wereldverbeteraar, eigenzinnig intellectueel en overtuigd communist. Hoe kon het dat iemand die net de oorlog had overleefd en de vijand had overwonnen een einde maakte aan zijn leven? 

Wiebe de Graaf is historicus. In 2014 won hij met zijn afstudeerscriptie de Erik Hazelhoff Jong Talentprijs. Taco Kuiper en de dood, 1894-1945 is zijn debuut. Met zijn intuïtieve, krachtige stijl tilt hij het verhaal van zijn familie naar een hoger niveau. Een aangrijpend verhaal, dat bovendien een nieuw en verrassend inzicht biedt in het moderne, intellectuele milieu in de eerste helft van de 20e eeuw.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Wiebe de Graaf
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000344277
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2016
Bestandsgrootte
5411332 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
282