In en onder het dorp (e-Book)

mijnwerkersleven in Limburg

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Deze titel komt in aanmerking voor

Wiel Kusters

Adobe PDF met digitaal watermerk | December 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wiel Kusters groeide op als zoon en kleinzoon van mijnwerkers. In Spekholzerheide, het dorp van zijn jeugd, leefden en stierven de mensen van de mijn. Hoog boven de daken van huizen en winkels en van café D'r Jemuutlieje Ek torende de steenberg van de Willem-Sophia. Levensgroot aanwezig, hoewel grotendeels verborgen.Vanuit zijn eigen perspectief, maar gevoed door brede historische kennis, vertelt Wiel Kusters op meeslepende wijze het verhaal van de Limburgse mijnwerkers en hun families - zijn familie. Een verhaal waarin al die mannen worden omarmd die het dagelijks brood verdienden met harde ondergrondse arbeid in stof, benauwenis, lawaai en stank. En die met hun werk een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse economie en de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog.In en onder het dorp is een even informatief als ontroerend en persoonlijk verhaal, waarin dichter, geleerde en mijnwerkerszoon elkaar de pen reiken.Over de auteur:Wiel Kusters was hoogleraar algemene en Nederlandse letterkunde aan Universiteit Maastricht. Sinds zijn debuut als dichter in 1978 met de bundel Een oor aan de grond publiceerde hij geregeld over mijnwerkerscultuur. Samen met Jos Perry schreef hij Versteende wouden. Mijnen en mijnwerkers in woord en beeld (1999).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Wiel Kusters
Uitgever
Vantilt, Uitgeverij
ISBN
9789460041624
Formaat
Adobe PDF met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2013
Bestandsgrootte
11231 Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
225

Beschrijving

Wiel Kusters groeide op als zoon en kleinzoon van mijnwerkers. In Spekholzerheide, het dorp van zijn jeugd, leefden en stierven de mensen van de mijn. Hoog boven de daken van huizen en winkels en van café D'r Jemuutlieje Ek torende de steenberg van de Willem-Sophia. Levensgroot aanwezig, hoewel grotendeels verborgen.
Vanuit zijn eigen perspectief, maar gevoed door brede historische kennis, vertelt Wiel Kusters op meeslepende wijze het verhaal van de Limburgse mijnwerkers en hun families - zijn familie. Een verhaal waarin al die mannen worden omarmd die het dagelijks brood verdienden met harde ondergrondse arbeid in stof, benauwenis, lawaai en stank. En die met hun werk een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse economie en de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog.
In en onder het dorp is een even informatief als ontroerend en persoonlijk verhaal, waarin dichter, geleerde en mijnwerkerszoon elkaar de pen reiken.

Over de auteur:
Wiel Kusters was hoogleraar algemene en Nederlandse letterkunde aan Universiteit Maastricht. Sinds zijn debuut als dichter in 1978 met de bundel Een oor aan de grond publiceerde hij geregeld over mijnwerkerscultuur. Samen met Jos Perry schreef hij Versteende wouden. Mijnen en mijnwerkers in woord en beeld (1999).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Wiel Kusters
Uitgever
Vantilt, Uitgeverij
ISBN
9789460041624
Formaat
Adobe PDF met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2013
Bestandsgrootte
11231 Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
225