Ina Boudier-Bakker, zo doods en stil en donker

oorlogsdagboek 1940-1945

Prijs € 29,95

Niet beschikbaar

Ina Boudier-Bakker

Paperback | Maart 2013 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Ze was één van de beroemdste Nederlandse schrijvers in haar tijd. In de Tweede Wereldoorlog wijdde Ina Boudier-Bakker zich echter vrijwel niet aan literair werk. In de greep van wat er dichtbij - in haar huis en de stad Utrecht - en verder weg in de wereld gebeurde, hield ze vanaf de eerste oorlogsdag een dagboek bij. Ze geeft hierin een prachtig, intrigerend beeld van het leven van de 'gewone' Nederlander die zij geworden was. Ze uit haar zorgen over dierbaren en onbekende slachtoffers, over de alledaagse belemmeringen die de oorlog met zich meebracht en over de verlangde overwinning op de Duitse bezetters. Tevens legt ze vast hoe kleine genoegens haar steunden in het grote leed dat zich afspeelde en dat ze maar ten dele kende. Het schrijven in haar dagboek bleek voor Ina Boudier een manier om moed te houden in deze ook voor haar donkere jaren. Het dagboek is bezorgd en ingeleid door Rémon van Gemeren. Ina Boudier-Bakker (1875-1966) is bekend van romans als Armoede, Het spiegeltje, De straat en De klop op de deur - werken die sinds 2000 succesvol zijn herdrukt. Ze werd geprezen om de warmte en het psychologisch inzicht waarmee ze mensen in haar verhalen tekende. Ze woonde vanaf 1928 aan de Oudegracht in Utrecht, waar ze de gehele oorlog doormaakte.

Volledige beschrijving

Recensies

21-aug-2013

redactie Boeken.com

Alle 1 beoordelingen

Specificaties

Auteur
Ina Boudier-Bakker
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461532794
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Ze was één van de beroemdste Nederlandse schrijvers in haar tijd. In de Tweede Wereldoorlog wijdde Ina Boudier-Bakker zich echter vrijwel niet aan literair werk. In de greep van wat er dichtbij - in haar huis en de stad Utrecht - en verder weg in de wereld gebeurde, hield ze vanaf de eerste oorlogsdag een dagboek bij. Ze geeft hierin een prachtig, intrigerend beeld van het leven van de 'gewone' Nederlander die zij geworden was. Ze uit haar zorgen over dierbaren en onbekende slachtoffers, over de alledaagse belemmeringen die de oorlog met zich meebracht en over de verlangde overwinning op de Duitse bezetters. Tevens legt ze vast hoe kleine genoegens haar steunden in het grote leed dat zich afspeelde en dat ze maar ten dele kende. Het schrijven in haar dagboek bleek voor Ina Boudier een manier om moed te houden in deze ook voor haar donkere jaren.

Het dagboek is bezorgd en ingeleid door Rémon van Gemeren.

Ina Boudier-Bakker (1875-1966) is bekend van romans als Armoede, Het spiegeltje, De straat en De klop op de deur - werken die sinds 2000 succesvol zijn herdrukt. Ze werd geprezen om de warmte en het psychologisch inzicht waarmee ze mensen in haar verhalen tekende. Ze woonde vanaf 1928 aan de Oudegracht in Utrecht, waar ze de gehele oorlog doormaakte.

21-aug-2013

redactie Boeken.com

Oorlogsdagboek

Ina Boudier-Bakker (1875-1966) was een van de bekendste schrijvers in haar tijd. Ze schreef romans als Armoede, De straat en De klop op de deur. De schrijfster woonde vanaf 1928 aan de Oudegracht in het centrum van Utrecht. Tijdens WO2 was Ina Boudier-Bakker geheel in de greep van wat er dichtbij - in haar huis en de stad Utrecht - en verder weg in de wereld gebeurde. Met haar schrijversloopbaan was het wel zo ongeveer afgelopen, maar Bakker bleef wel schrijven. Al vanaf de eerste oorlogsdag hield ze een oorlogsdagboek bij. Dit dagboek werd in 1975 uitgegeven. Recent verscheen een nieuwe, uitgebreidere editie die werd bezorgd door Rémon van Gemeren. Boudier-Bakker die werd geprezen om de warmte en het psychologisch inzicht waarmee ze mensen in haar literaire werk tekende, schetst in haar dagboek een beeld van het dagelijks leven van de 'gewone' Nederlander tijdens WO2. Ze uit haar zorgen over dierbaren en onbekende slachtoffers, over de alledaagse belemmeringen die de oorlog met zich meebrengt en over de zo intens verlangde overwinning op de Duitse bezetter. Tevens legt ze vast hoe kleine genoegens haar steunen in het grote leed dat zich afspeelt en dat ze maar ten dele kende. Haar persoonlijke ontboezemingen en wederwaardigheden wisselt ze af met actuele oorlogsgebeurtenissen. Voor Ina Boudier bleek het bijhouden van haar persoonlijke Oorlogsdagboek een manier om moed te houden. Recensie uit Wereld in Oorlog

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ina Boudier-Bakker
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461532794
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Ultieme leestip