Indië, betovering en desillusie (e-Book)

Een persoonlijke zoektocht naar een verborgen geschiedenis

Prijs € 19,99

Niet beschikbaar

Thom Hoffman

EPUB met digitaal watermerk | Januari 2022 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Acteur en fotograaf Tom Hoffman gaat met zijn grote liefde voor de literatuur op zoek naar de verborgen geschiedenis van Nederlands-Indië Indië, betovering en desillusie is de levenslange zoektocht van Hoffman naar Indië. Na zijn eerste kennismaking via zijn grootmoeder met Indië, waarbij alle mooie nostalgische verhalen de boventoon voeren, stuit hij onvermijdelijk op minder mooie geschiedenissen. Hij raakt erdoor gefascineerd en wordt een verwoed verzamelaar van boeken en documenten over Indië. Die tonen een vrijwel onbekend gebleven beeld van de kolonie onder Nederlands gezag. De Indische sfeer van nostalgie, in witte pakken naar het vaderland verlangende kolonialen en de tijd van tempo doeloe, blijkt een mythe, een droombeeld, een betovering. De werkelijkheid van de koloniale samenleving is veel complexer, lastiger en harder dan de vergeelde foto’s ons doen geloven. Dat wat in al die mooie verhalen werd toegedekt – de koloniale misstanden, de zogenoemde politionele acties en zoveel meer – wordt door Hoffman op overtuigende wijze onthuld.Indië, betovering en desillusie is een boeiende en persoonlijke zoektocht naar de waarheid achter deze voormalige Nederlandse kolonie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Thom Hoffman
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789402312546
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2022
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
672

Beschrijving

Acteur en fotograaf Tom Hoffman gaat met zijn grote liefde voor de literatuur op zoek naar de verborgen geschiedenis van Nederlands-Indië

Indië, betovering en desillusie
is de levenslange zoektocht van Hoffman naar Indië. Na zijn eerste kennismaking via zijn grootmoeder met Indië, waarbij alle mooie nostalgische verhalen de boventoon voeren, stuit hij onvermijdelijk op minder mooie geschiedenissen. Hij raakt erdoor gefascineerd en wordt een verwoed verzamelaar van boeken en documenten over Indië. Die tonen een vrijwel onbekend gebleven beeld van de kolonie onder Nederlands gezag. De Indische sfeer van nostalgie, in witte pakken naar het vaderland verlangende kolonialen en de tijd van tempo doeloe, blijkt een mythe, een droombeeld, een betovering. De werkelijkheid van de koloniale samenleving is veel complexer, lastiger en harder dan de vergeelde foto’s ons doen geloven. Dat wat in al die mooie verhalen werd toegedekt – de koloniale misstanden, de zogenoemde politionele acties en zoveel meer – wordt door Hoffman op overtuigende wijze onthuld.

Indië, betovering en desillusie is een boeiende en persoonlijke zoektocht naar de waarheid achter deze voormalige Nederlandse kolonie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Thom Hoffman
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789402312546
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2022
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
672