Inleiding tot de Europese rechtsgeschiedenis

Prijs € 49,90

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Randall Lesaffer

Paperback | November 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De herontdekking van het Romeinse recht aan het einde van de 11de eeuw markeert het begin van de Europese rechtstraditie. Tijdens de late Middeleeuwen en de Nieuwe tijd groeide de rechtsgeleerdheid uit tot een autonome en goed ontwikkelde wetenschap die doordrong tot in de verste uithoeken van Europa. Hoewel de verschillende Europese landen vervolgens ieder hun eigen rechtsstelsels ontwikkelden, blijven zij op Engeland na alle schatplichtig aan de Romeinse traditie.In dit boek schetst Randall Lesaffer de historische ontwikkeling van deze Europees-continentale rechtstraditie. Omdat het Romeins recht in deze geschiedenis een hoofdrol speelt, vangt het verhaal niet aan in de 11de eeuw maar in het oude Rome. De ontwikkeling van het recht wordt in een bredere context bestudeerd. Zo is er ruime aandacht voor politieke en staatkundige gebeurtenissen en wordt ook de relatie met cultuurhistorische stromingen zoals het humanisme, de Verlichting en de Romantiek belicht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Randall Lesaffer
Uitgever
Universitaire Pers Leuven
ISBN
9789058679802
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
482

Beschrijving

De herontdekking van het Romeinse recht aan het einde van de 11de eeuw markeert het begin van de Europese rechtstraditie. Tijdens de late Middeleeuwen en de Nieuwe tijd groeide de rechtsgeleerdheid uit tot een autonome en goed ontwikkelde wetenschap die doordrong tot in de verste uithoeken van Europa. Hoewel de verschillende Europese landen vervolgens ieder hun eigen rechtsstelsels ontwikkelden, blijven zij op Engeland na alle schatplichtig aan de Romeinse traditie.

In dit boek schetst Randall Lesaffer de historische ontwikkeling van deze Europees-continentale rechtstraditie. Omdat het Romeins recht in deze geschiedenis een hoofdrol speelt, vangt het verhaal niet aan in de 11de eeuw maar in het oude Rome. De ontwikkeling van het recht wordt in een bredere context bestudeerd. Zo is er ruime aandacht voor politieke en staatkundige gebeurtenissen en wordt ook de relatie met cultuurhistorische stromingen zoals het humanisme, de Verlichting en de Romantiek belicht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Randall Lesaffer
Uitgever
Universitaire Pers Leuven
ISBN
9789058679802
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
482

Ultieme leestip