Jaarboek Parlementaire Geschiedenis

waar visie ontbreekt, komt het volk om

Prijs € 19,50

Uitverkocht

Paperback | November 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Soms hebben visies tot wereldrampen geleid, maar vaak ook tot grote daden. Wat zou het politieke leven zonder visie zijn?

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Boom
ISBN
9789461055460
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

Visie, dat is het centrale begrip waar het Jaarboek van het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis dit jaar omdraait. Soms hebben visies tot wereldrampen geleid, maar vaak ook tot grote daden. Wat zou het politieke leven zonder visie zijn?
‘Waar visie, waar uitzicht, ontbreekt, komt het volk om.’ De gevleugelde woorden van PvdA-leider Joop den Uyl worden vaak aangehaald, zeker in tijden dat de politiek gekenmerkt wordt door kleurloosheid. Sinds de opkomst van figuren als Pim Fortuyn en Geert Wilders wordt zelden meer geklaagd over de vermeende saaiheid van het landsbestuur. Iedereen lijkt er opeens een visie op na te houden. Maar waartoe leidt deze bevlogenheid?
Dit jaarboek behandelt de historische en toekomstige betekenis van de drie ideologieën die de Nederlandse politiek in de twintigste eeuw hebben vormgegeven
– liberalisme, sociaaldemocratie en christendemocratie.
Verder komen het perspectief dat vanuit conservatieve hoek en door populisten geboden wordt en de intrede, rond 1880, in het door liberalen gedomineerde parlement van antirevolutionairen en socialisten aan de orde.
Zoals altijd bevat dit Jaarboek recensies van nieuwe politieke boeken, necrologieën van onlangs overleden politici en een kroniek van het voorbije politieke jaar.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Boom
ISBN
9789461055460
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Ultieme leestip