Jeanne d'Arc (1412-1431)

de maagd van Orléans

Prijs € 21,95

Levertijd: 5-8 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Guus Pikkemaat

Paperback | Maart 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Na Eleonore van Aquitanië is Jeanne d’Arc de tweede middeleeuwse vrouw waar Guus Pikkemaat een boek aan wijdt. Het is een onderwerp wat zeker de moeite waard is. Jeanne d‘ Arc is een van die intrigerende figuren in wie de middeleeuwse mentaliteit in al haar eigenaardigheid tot uitdrukking komt. Ze was een diep religieuze vrouw, die tegelijkertijd de gangbare, vaak via het christelijk geloof gelegitimeerde verhoudingen tussen de sexen in haar tijd volledig doorbrak. Ze was een eenvoudig boerenmeisje dat een doorslaggevende rol wist te vervullen in de strijd tussen de Engelsen en de Fransen, die op dat moment al 94 jaar woedde. Historicus Guus Pikkemaat wist er weer een sprankelend boek over te schrijven, wat bovendien veel verheldert over het bijzondere tijdsgewricht waarin ze leefde.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Guus Pikkemaat
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059117501
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
148

Beschrijving

Na Eleonore van Aquitanië is Jeanne d’Arc de tweede middeleeuwse vrouw waar Guus Pikkemaat een boek aan wijdt. Het is een onderwerp wat zeker de moeite waard is. Jeanne d‘ Arc is een van die intrigerende figuren in wie de middeleeuwse mentaliteit in al haar eigenaardigheid tot uitdrukking komt.

Ze was een diep religieuze vrouw, die tegelijkertijd de gangbare, vaak via het christelijk geloof gelegitimeerde verhoudingen tussen de sexen in haar tijd volledig doorbrak. Ze was een eenvoudig boerenmeisje dat een doorslaggevende rol wist te vervullen in de strijd tussen de Engelsen en de Fransen, die op dat moment al 94 jaar woedde.

Historicus Guus Pikkemaat wist er weer een sprankelend boek over te schrijven, wat bovendien veel verheldert over het bijzondere tijdsgewricht waarin ze leefde.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Guus Pikkemaat
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059117501
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
148

Ultieme leestip