Karel de Grote

Vader van Europa

Prijs € 11,99

Levertijd: 2-3 werkdagen

P.J. Rietbergen

Hardback | September 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Karel de Grote, Charlemagne, Carolus Magnus: in vele talen en landen is hij bekend. Vele heldendaden worden aan hem toegeschreven. Zelfs wordt hij geroemd als de man die de fundamenten legde voor Europa. Gezien Karels faam is het verwonderlijk dat wij weinig met zekerheid over hem weten. Zijn geboortejaar is omstreden, hoeveel echtgenotes en kinderen hij gehad heeft, is niet duidelijk. Over de beweegredenen achter veel van zijn acties en de vraag in hoeverre hijzelf de initiatiefnemer was, tasten wij in het duister. Des te interessanter is het, na te gaan welke invloed hij op zijn wereld heeft uitgeoefend. Zijn in die verleden wereld gedachten ontwikkeld, besluiten genomen, daden gesteld, die vorm gaven aan een toekomst waaruit, meer dan duizend jaar later, een andere wereld is voortgekomen: de onze? Al is Karels verhaal niet gemakkelijk te reconstrueren, het is rijkgeschakeerd. Nog niet eerder door een Nederlander beschreven, komt hij in dit boekje op basis van het meest recente onderzoek tot leven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
P.J. Rietbergen
Uitgever
Bekking & Blitz uitg.
ISBN
9789061096160
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

Karel de Grote, Charlemagne, Carolus Magnus: in vele talen en landen is hij bekend. Vele heldendaden worden aan hem toegeschreven. Zelfs wordt hij geroemd als de man die de fundamenten legde voor Europa.
Gezien Karels faam is het verwonderlijk dat wij weinig met zekerheid over hem weten. Zijn geboortejaar is omstreden, hoeveel echtgenotes en kinderen hij gehad heeft, is niet duidelijk. Over de beweegredenen achter veel van zijn acties en de vraag in hoeverre hijzelf de initiatiefnemer was, tasten wij in het duister. Des te interessanter is het, na te gaan welke invloed hij op zijn wereld heeft uitgeoefend. Zijn in die verleden wereld gedachten ontwikkeld, besluiten genomen, daden gesteld, die vorm gaven aan een toekomst waaruit, meer dan duizend jaar later, een andere wereld is voortgekomen: de onze?
Al is Karels verhaal niet gemakkelijk te reconstrueren, het is rijkgeschakeerd. Nog niet eerder door een Nederlander beschreven, komt hij in dit boekje op basis van het meest recente onderzoek tot leven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
P.J. Rietbergen
Uitgever
Bekking & Blitz uitg.
ISBN
9789061096160
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144