Kasteel Keukenhof: uit porseleinkamer en boekentoren

Prijs € 15,00

Niet beschikbaar

Hardback | Mei 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Kasteel Keukenhof bezit een voor Nederland unieke collectie porselein uit de zestiende tot de achttiende eeuw. Het porselein is opgesteld rond een schouw, die ontworpen is door Daniel Marot. De wanden van dit in de Hollandse renaissancestijl ingerichte porseleinkabinet zijn bekleed met achttiende-eeuws goudleerbehang. Twee kunsthistorici besteden uitvoerig aandacht aan dit fraaie kabinet. Het tweede JAARBOEK KASTEEL KEUKENHOF bevat tevens bijdragen over enkele boekwerken uit de kasteelbibliotheek die in relatie staan tot jonkheer Johan Steengracht (1782-1846), de redder van Keukenhof. In de bibliotheek ligt ook een 'geschreven portret' van de Hollandse regent Nicolaas ten Hove, die het tot thesaurier-generaal bracht. Deze biografie-in-briefvorm, die zijn zuster na zijn vroege overlijden in 1737 schreef aan zijn zoontjes, geeft een pakkend beeld van de sociale en politieke omstandigheden in de vroege achttiende eeuw. De tekst van deze biografie wordt voorafgegaan door een uitvoerige inleiding.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Verloren b.v., uitgeverij
ISBN
9789087040437
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
135

Beschrijving

Kasteel Keukenhof bezit een voor Nederland unieke collectie porselein uit de zestiende tot de achttiende eeuw. Het porselein is opgesteld rond een schouw, die ontworpen is door Daniel Marot. De wanden van dit in de Hollandse renaissancestijl ingerichte porseleinkabinet zijn bekleed met achttiende-eeuws goudleerbehang. Twee kunsthistorici besteden uitvoerig aandacht aan dit fraaie kabinet.
Het tweede JAARBOEK KASTEEL KEUKENHOF bevat tevens bijdragen over enkele boekwerken uit de kasteelbibliotheek die in relatie staan tot jonkheer Johan Steengracht (1782-1846), de redder van Keukenhof. In de bibliotheek ligt ook een 'geschreven portret' van de Hollandse regent Nicolaas ten Hove, die het tot thesaurier-generaal bracht. Deze biografie-in-briefvorm, die zijn zuster na zijn vroege overlijden in 1737 schreef aan zijn zoontjes, geeft een pakkend beeld van de sociale en politieke omstandigheden in de vroege achttiende eeuw. De tekst van deze biografie wordt voorafgegaan door een uitvoerige inleiding.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Verloren b.v., uitgeverij
ISBN
9789087040437
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
135

Ultieme leestip