Khadaffi's zondebok

ter dood veroordeeld voor een misdaad die ik niet heb gedaan

Prijs € 18,95

Uitverkocht

Ashraf El-Hojouj, Viktor Frölke

Paperback | Oktober 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Khaddafi's zondebok is het aangrijpende, grimmige verhaal van Ashraf El–Hojouj, een van de Zes van Benghazi, de zes verpleegkundigen die in 1999 in Libië werden opgepakt wegens het infecteren van 426 baby"s met het aidsvirus, landverraad en overspel. In het jarenlange kat–en–muisspel dat Khaddafi met het Westen voerde werd Ashraf El–Hojouj lid van de Libische jeugdbeweging, actief in de Revolutionaire garde en een ambitieus en voorbeeldig student gebruikt als zondebok. Als enige moslim van de Zes van Benghazi moest hij het zwaarst lijden onder de bizarre, politiek gemotiveerde aanklacht, die tot drie doodvonnissen leidde. Ook al vreesde hij voor zijn leven, en dat van zijn familie zijn verloofde was hem al eerder ontvallen , de bizarre martelingen door dikwijls gedrogeerde militairen, al dan niet met behulp van een "Magic Machine", hebben Ashraf niet kunnen breken. Sinds de vrijlating van de Zes van Benghazi in 2007 probeert Ashraf een nieuw leven te beginnen in Nederland, waar zijn familie eerder een veilig heenkomen vond.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ashraf El-Hojouj, Viktor Frölke
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029085601
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
204

Beschrijving

Khaddafi's zondebok is het aangrijpende, grimmige verhaal van Ashraf El–Hojouj, een van de Zes van Benghazi, de zes verpleegkundigen die in 1999 in Libië werden opgepakt wegens het infecteren van 426 baby"s met het aidsvirus, landverraad en overspel.

In het jarenlange kat–en–muisspel dat Khaddafi met het Westen voerde werd Ashraf El–Hojouj lid van de Libische jeugdbeweging, actief in de Revolutionaire garde en een ambitieus en voorbeeldig student gebruikt als zondebok. Als enige moslim van de Zes van Benghazi moest hij het zwaarst lijden onder de bizarre, politiek gemotiveerde aanklacht, die tot drie doodvonnissen leidde.

Ook al vreesde hij voor zijn leven, en dat van zijn familie zijn verloofde was hem al eerder ontvallen , de bizarre martelingen door dikwijls gedrogeerde militairen, al dan niet met behulp van een "Magic Machine", hebben Ashraf niet kunnen breken.

Sinds de vrijlating van de Zes van Benghazi in 2007 probeert Ashraf een nieuw leven te beginnen in Nederland, waar zijn familie eerder een veilig heenkomen vond.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ashraf El-Hojouj, Viktor Frölke
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029085601
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
204

Ultieme leestip