Marcella van Rome

een gedenkschrift van Hieronymus - vertaald en ingeleid door Esther de Boer

Prijs € 15,99

Uitverkocht

E. de Boer

Paperback | September 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wie denkt dat alleen kerkvaders het in de vroege kerk voor het zeggen hadden vergist zich. Er waren ook ‘kerkmoeders’. De jonge weduwe Marcella van Rome uit de vierde eeuw was één van hen. Haar villa was tegelijkertijd een theologische school, een klooster en een instelling voor armenzorg. Dankzij Hieronymus’ brief over haar leven is de herinnering aan haar bewaard gebleven. In dit deel van Ad Fontes is deze brief in het Latijn afgedrukt en vertaald. Daaraan voorafgaand is een gedeelte uit een andere brief opgenomen, waarin Hieronymus zijn omgang met vrouwen verdedigt. Een verhelderende inleiding geeft een levendig beeld van Marcella en Hieronymus en van de vroegchristelijke discussie over de door God beschikte rol van de vrouw.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
E. de Boer
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789021142296
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
85

Beschrijving

Wie denkt dat alleen kerkvaders het in de vroege kerk voor het zeggen hadden vergist zich. Er waren ook ‘kerkmoeders’. De jonge weduwe Marcella van Rome uit de vierde eeuw was één van hen. Haar villa was tegelijkertijd een theologische school, een klooster en een instelling voor armenzorg.

Dankzij Hieronymus’ brief over haar leven is de herinnering aan haar bewaard gebleven. In dit deel van Ad Fontes is deze brief in het Latijn afgedrukt en vertaald. Daaraan voorafgaand is een gedeelte uit een andere brief opgenomen, waarin Hieronymus zijn omgang met vrouwen verdedigt. Een verhelderende inleiding geeft een levendig beeld van Marcella en Hieronymus en van de vroegchristelijke discussie over de door God beschikte rol van de vrouw.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
E. de Boer
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789021142296
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
85

Ultieme leestip