Nannerl Mozart

de zus van een genie

Prijs € 14,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Ank Reinders

Paperback | Juli 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De briefwisselingen die het vijf jaar oudere zusje van Wolfgang Amadeus Mozart met haar broer en anderen voerde, werpt niet alleen een licht op het leven van haar beroemde broer, maar ook op de sociale positie van de vrouw in de tweede helft van de achttiende eeuw. Zij stond als jong meisje bekend als één van de briljantste pianisten van haar tijd. Daarnaast was ze een dierbare vriendin voor haar broer, die zich door haar geniale pianistiek liet inspireren tot vele composities. Ook later ondersteunde Nannerl haar broer bij het componeren. Dit boek probeert een antwoord te geven op de vraag waarom Nannerl tegenwoordig slechts als het minder begaafde zusje van Mozart bekend staat. Waarom werden de zusters van Mozarts vrouw Constanze, de grote zangeressen Aloysia en Josefa Weber, voor wie Mozart ook opera rollen en concertaria's schreef, wèl gewaardeerd, zelfs bewonderd op het podium, maar Nannerl, als pianiste, niet? Welke rol speelt Leopold Mozart hierin? Wilde hij de zoon alle glorie doen toekomen? Of hebben wij uitsluitend te maken met het feit dat de dochter moest voldoen aan de opvattingen van de tijd? Met deze gedegen biografie pleit Ank Reinders voor een rehabilitatie van Nannerl op vele fronten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ank Reinders
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059118799
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
79

Beschrijving

De briefwisselingen die het vijf jaar oudere zusje van Wolfgang Amadeus Mozart met haar broer en anderen voerde, werpt niet alleen een licht op het leven van haar beroemde broer, maar ook op de sociale positie van de vrouw in de tweede helft van de achttiende eeuw. Zij stond als jong meisje bekend als één van de briljantste pianisten van haar tijd. Daarnaast was ze een dierbare vriendin voor haar broer, die zich door haar geniale pianistiek liet inspireren tot vele composities. Ook later ondersteunde Nannerl haar broer bij het componeren.

Dit boek probeert een antwoord te geven op de vraag waarom Nannerl tegenwoordig slechts als het minder begaafde zusje van Mozart bekend staat. Waarom werden de zusters van Mozarts vrouw Constanze, de grote zangeressen Aloysia en Josefa Weber, voor wie Mozart ook opera rollen en concertaria's schreef, wèl gewaardeerd, zelfs bewonderd op het podium, maar Nannerl, als pianiste, niet? Welke rol speelt Leopold Mozart hierin? Wilde hij de zoon alle glorie doen toekomen? Of hebben wij uitsluitend te maken met het feit dat de dochter moest voldoen aan de opvattingen van de tijd?

Met deze gedegen biografie pleit Ank Reinders voor een rehabilitatie van Nannerl op vele fronten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ank Reinders
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059118799
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
79

Ultieme leestip