Napoleon deel 2

Prijs € 29,99

Uitverkocht

Johan op de Beeck

Paperback | Oktober 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Johan Op de Beeck vertelt meesterlijk en meeslepen het fascinerende levensverhaal van een van de beroemdste en belangrijkste figuren uit de wereldgeschiedenis. Het reeds verschenen eerste deel beschrijft de steile opmars van Napoleon Bonaparte van militair strateeg tot keizer van Frankrijk in 1804.Deel 2, Van keizer tot mythe, begint op het ogenblik dat Napoleon het toppunt van zijn macht bereikt. Dankzij briljante veldslagen, zoals die bij Austerlitz en Jena, controleert hij bijna heel Europa. Maar het keizerrijk dijt uit en de machtigste man ter wereld begaat vergissingen. Hij begint een uitzichtloze oorlog in Spanje en een economische strijd met Engeland. Onophoudelijk wordt Napoleon aangevallen door andere grootmachten. Tegelijkertijd spelen zich ook in zijn privéleven ophefmakende gebeurtenissen af. In 1812 wordt Napoleon gestuit door Rusland na een catastrofale veldtocht. Vanaf dat ogenblik is hij geen overwinnaar meer maar een overlever, die samen met zijn soldaten vecht voor zelfbehoud. Maar de overmacht is te groot. Onder dramatische omstandigheden wordt hij in 1814 gedwongen tot troonsafstand en verbannen naar Elba. Amper tien maanden later ontsnapt hij op spectaculaire wijze en keert terug voor de definitieve krachtmeting bij Waterloo.Napoleon overleed op 5 mei 1821 na een kort leven dat indrukwekkend en gevaarlijk was, en tot op vandaag bijzonder belangwekkend.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Johan op de Beeck
Uitgever
Manteau
ISBN
9789022329979
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
450

Beschrijving

Johan Op de Beeck vertelt meesterlijk en meeslepen het fascinerende levensverhaal van een van de beroemdste en belangrijkste figuren uit de wereldgeschiedenis. Het reeds verschenen eerste deel beschrijft de steile opmars van Napoleon Bonaparte van militair strateeg tot keizer van Frankrijk in 1804.
Deel 2, Van keizer tot mythe, begint op het ogenblik dat Napoleon het toppunt van zijn macht bereikt. Dankzij briljante veldslagen, zoals die bij Austerlitz en Jena, controleert hij bijna heel Europa. Maar het keizerrijk dijt uit en de machtigste man ter wereld begaat vergissingen. Hij begint een uitzichtloze oorlog in Spanje en een economische strijd met Engeland. Onophoudelijk wordt Napoleon aangevallen door andere grootmachten. Tegelijkertijd spelen zich ook in zijn privéleven ophefmakende gebeurtenissen af.
In 1812 wordt Napoleon gestuit door Rusland na een catastrofale veldtocht. Vanaf dat ogenblik is hij geen overwinnaar meer maar een overlever, die samen met zijn soldaten vecht voor zelfbehoud. Maar de overmacht is te groot. Onder dramatische omstandigheden wordt hij in 1814 gedwongen tot troonsafstand en verbannen naar Elba. Amper tien maanden later ontsnapt hij op spectaculaire wijze en keert terug voor de definitieve krachtmeting bij Waterloo.
Napoleon overleed op 5 mei 1821 na een kort leven dat indrukwekkend en gevaarlijk was, en tot op vandaag bijzonder belangwekkend.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Johan op de Beeck
Uitgever
Manteau
ISBN
9789022329979
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
450

Ultieme leestip