Nederland 1500-1815

de eerste ronde van moderne economische groei

Prijs € 27,50

Uitverkocht

Jonas de Vries, Adam van der Woude

Paperback | Februari 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Moderne economische groei is in Nederland begonnen. Terwijl in de rest van Europa pas eind achttiende, begin negentiende eeuw de eerste cyclus van start ging, voltrok zich in Nederland van 1500-1815 de eerste ronde van moderne economische groei. Nederland viel in die periode op door de hoge graad van verstedelijking, door het hoge verbruik van energie, door een zeer ontwikkeld productieniveau. De bevolking was goedgeschoold, en er was een wereldwijd handelsnetwerk met gigantische pre-multinationals. Er bestond een geavanceerd belastingstelsel, een immense staatsschuld, een verstopte arbeidsmarkt, een grote mate van verdraagzaamheid en een bloeiende en opvallende gedemocratiseerde geestelijke en materiële cultuur. Al deze facetten, die onmiddelijk parallellen met actuele ontwikkelingen oproepen, worden door Jan de Vries en Ad van der Woude op een zeer toegankelijke en wetenschappelijk verantwoorde wijze beschreven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jonas de Vries, Adam van der Woude
Uitgever
Balans, Uitgeverij
ISBN
9789050186483
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
894

Beschrijving

Moderne economische groei is in Nederland begonnen. Terwijl in de rest van Europa pas eind achttiende, begin negentiende eeuw de eerste cyclus van start ging, voltrok zich in Nederland van 1500-1815 de eerste ronde van moderne economische groei.

Nederland viel in die periode op door de hoge graad van verstedelijking, door het hoge verbruik van energie, door een zeer ontwikkeld productieniveau. De bevolking was goedgeschoold, en er was een wereldwijd handelsnetwerk met gigantische pre-multinationals. Er bestond een geavanceerd belastingstelsel, een immense staatsschuld, een verstopte arbeidsmarkt, een grote mate van verdraagzaamheid en een bloeiende en opvallende gedemocratiseerde geestelijke en materiële cultuur. Al deze facetten, die onmiddelijk parallellen met actuele ontwikkelingen oproepen, worden door Jan de Vries en Ad van der Woude op een zeer toegankelijke en wetenschappelijk verantwoorde wijze beschreven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jonas de Vries, Adam van der Woude
Uitgever
Balans, Uitgeverij
ISBN
9789050186483
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
894

Ultieme leestip