Nederland valt aan (e-Book)

op weg naar oorlog met Indonesie, 1947

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Deze titel komt in aanmerking voor

Ad van Liempt

EPUB met digitaal watermerk | Mei 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Doel was de Republiek Indonesië te onderwerpen en, vooral, de economische belangen van Nederlandse bedrijven veilig te stellen. De oorlog werd niet voor niets 'operatie Product' genoemd, al moesten we van onze regering spreken van een 'politionele actie'. Waarom begaf Nederland zich in die oorlog? Hoe kwam het dat een grote meerderheid van de bevolking erachter stond? En dat velen vonden dat het veel eerder en veel harder had gemoeten? Over de aanloop naar de oorlog in Indonesië heeft Ad van Liempt alle mogelijke documenten achterhaald, brieven, dagboeken, notulen, geheime notities. Uit zijn meeslepende beschrijving wordt duidelijk dat niemand in staat was het onheil te keren: na de vernedering door Duitsland zouden we de wereld eens laten zien wat we konden. Het liep uit op een dramatische periode, die diepe wonden heeft geslagen in individuele levens en in de Nederlandse samenleving als geheel.Om nog maar te zwijgen van het enorme leed dat de Indonesiërs is toegebracht. Met Nederland valt aan heeft Ad van Liempt opnieuw een schokkend en opzienbarend boek over oorlogvoerend Nederland geschreven. in juli 2012 zendt de ntr de gelijknamige documentaire uit.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ad van Liempt
Uitgever
Balans, Uitgeverij
ISBN
9789460035531
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2012
Bestandsgrootte
3584262 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
223

Beschrijving

Doel was de Republiek Indonesië te onderwerpen en, vooral, de economische belangen van Nederlandse bedrijven veilig te stellen. De oorlog werd niet voor niets 'operatie Product' genoemd, al moesten we van onze regering spreken van een 'politionele actie'. Waarom begaf Nederland zich in die oorlog? Hoe kwam het dat een grote meerderheid van de bevolking erachter stond? En dat velen vonden dat het veel eerder en veel harder had gemoeten?

Over de aanloop naar de oorlog in Indonesië heeft Ad van Liempt alle mogelijke documenten achterhaald, brieven, dagboeken, notulen, geheime notities. Uit zijn meeslepende beschrijving wordt duidelijk dat niemand in staat was het onheil te keren: na de vernedering door Duitsland zouden we de wereld eens laten zien wat we konden. Het liep uit op een dramatische periode, die diepe wonden heeft geslagen in individuele levens en in de Nederlandse samenleving als geheel.Om nog maar te zwijgen van het enorme leed dat de Indonesiërs is toegebracht.
Met Nederland valt aan heeft Ad van Liempt opnieuw een schokkend en opzienbarend boek over oorlogvoerend Nederland geschreven. in juli 2012 zendt de ntr de gelijknamige documentaire uit.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ad van Liempt
Uitgever
Balans, Uitgeverij
ISBN
9789460035531
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2012
Bestandsgrootte
3584262 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
223