Nieuw Amsterdam

De oorsprong van New York

Prijs € 19,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Russell Shorto

Paperback | September 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

EEN INDRUKWEKKEND EN LEVENDIG VERSLAG VAN DE ROL VAN NEDERLAND BIJ HET ONSTAAN VAN NEW YORKIn de zeventiende eeuw begon de emigratie vanuit Europa naar Amerika. De eerste stop voor veel Europeanen was Manhattan, een eiland met de functie van een pier in de oceaan. Alleen op het uiterste puntje woonden mensen, een bonte verzameling Noren, Duitsers, Italianen, Afrikanen, Bohemen en leden van indiaanse volken, in een door de Hollanders gestichte nederzetting. Al deze mensen vonden een manier om samen te leven op de grens van chaos en orde, vrijheid en verdrukking.De Amerikaanse geschiedenis is geschreven door de Engelsen, maar in hun verhalen is bijzonder weinig ruimte voor de grote rol die de Lage Landen hebben gespeeld. In Nieuw-Amsterdam wordt deze rol in een helder daglicht geplaatst. Russell Shorto toont aan hoe groot de invloed van die eerste jaren was op het huidige New York. Russell Shorto is schrijver en werkt journalist voor The New York Times Magazine. Andere titels van zijn hand zijn De botten van Descartes en Amsterdam. Short is een specialist op het gebied van de Nederlandse rol in de Amerikaanse geschiedenis. Hij woont in Amsterdam en is sinds 2008 directeur van het John Adams Institute.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Russell Shorto
Uitgever
Boekerij
ISBN
9789022570210
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
432

Beschrijving

EEN INDRUKWEKKEND EN LEVENDIG VERSLAG VAN DE ROL VAN NEDERLAND BIJ HET ONSTAAN VAN NEW YORK
In de zeventiende eeuw begon de emigratie vanuit Europa naar Amerika. De eerste stop voor veel Europeanen was Manhattan, een eiland met de functie van een pier in de oceaan. Alleen op het uiterste puntje woonden mensen, een bonte verzameling Noren, Duitsers, Italianen, Afrikanen, Bohemen en leden van indiaanse volken, in een door de Hollanders gestichte nederzetting. Al deze mensen vonden een manier om samen te leven op de grens van chaos en orde, vrijheid en verdrukking.
De Amerikaanse geschiedenis is geschreven door de Engelsen, maar in hun verhalen is bijzonder weinig ruimte voor de grote rol die de Lage Landen hebben gespeeld. In Nieuw-Amsterdam wordt deze rol in een helder daglicht geplaatst. Russell Shorto toont aan hoe groot de invloed van die eerste jaren was op het huidige New York.

Russell Shorto is schrijver en werkt journalist voor The New York Times Magazine. Andere titels van zijn hand zijn De botten van Descartes en Amsterdam. Short is een specialist op het gebied van de Nederlandse rol in de Amerikaanse geschiedenis. Hij woont in Amsterdam en is sinds 2008 directeur van het John Adams Institute.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Russell Shorto
Uitgever
Boekerij
ISBN
9789022570210
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
432

Ultieme leestip