Niks Geteisem!

het wonderbaarlijke verhaal van de mussen

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Diederick Klein Kranenburg, Wim Willems

Paperback | Oktober 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De auteurs beschrijven de geschiedenis van het clubhuis De Mussen als in een film. De hoofdpersoon, Jacob de Bruin, kent het rauwe straatleven van huis uit. Toen hij in 1926 jeugdleider in de Schilderswijk werd, begreep hij dat de Haagse schoffies hem niet meteen zouden accepteren. Deze verschoppelingen van de stad hadden weinig boodschap aan de goede bedoelingen van burgers uit de ‘betere wijken’. Maar deze held, de dertigjarige zoon van een schoenmaker, was niet voor een kleintje vervaard. Gedreven door zijn overtuiging dat ieder kind de volle aandacht waard is, gaf hij niet op. De Bruin slaagde waar eerder anderen faalden. In 2011, precies 85 jaar later, bestaat zijn clubhuis De Mussen nog altijd. Ondanks turbulente jaren van verandering, was het centrum steeds een belangrijke ruggensteun voor kinderen en ouders in de wijk. Het boek volgt die geschiedenis en belicht hierbij persoonlijke lotgevallen. Van het moeizame begin, de vooroorlogse crisisjaren tot de naoorlogse glorietijd, van de strijd om het voortbestaan tijdens de sloopjaren zeventig en tachtig tot de daaropvolgende nieuwbouw. Het boek is een bijzonder document, dat lezers vertelt over saamhorigheid en persoonlijke overwinning. Daarnaast kan het jeugdwerkers in de 21ste eeuw als spiegel en inspiratiebron kan dienen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Diederick Klein Kranenburg, Wim Willems
Uitgever
Nieuwe Haagsche B.V., Uitgeverij De
ISBN
9789491168178
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Beschrijving

De auteurs beschrijven de geschiedenis van het clubhuis De Mussen als in een film. De hoofdpersoon, Jacob de Bruin, kent het rauwe straatleven van huis uit. Toen hij in 1926 jeugdleider in de Schilderswijk werd, begreep hij dat de Haagse schoffies hem niet meteen zouden accepteren. Deze verschoppelingen van de stad hadden weinig boodschap aan de goede bedoelingen van burgers uit de ‘betere wijken’. Maar deze held, de dertigjarige zoon van een schoenmaker, was niet voor een kleintje vervaard. Gedreven door zijn overtuiging dat ieder kind de volle aandacht waard is, gaf hij niet op. De Bruin slaagde waar eerder anderen faalden.

In 2011, precies 85 jaar later, bestaat zijn clubhuis De Mussen nog altijd. Ondanks turbulente jaren van verandering, was het centrum steeds een belangrijke ruggensteun voor kinderen en ouders in de wijk. Het boek volgt die geschiedenis en belicht hierbij persoonlijke lotgevallen. Van het moeizame begin, de vooroorlogse crisisjaren tot de naoorlogse glorietijd, van de strijd om het voortbestaan tijdens de sloopjaren zeventig en tachtig tot de daaropvolgende nieuwbouw.

Het boek is een bijzonder document, dat lezers vertelt over saamhorigheid en persoonlijke overwinning. Daarnaast kan het jeugdwerkers in de 21ste eeuw als spiegel en inspiratiebron kan dienen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Diederick Klein Kranenburg, Wim Willems
Uitgever
Nieuwe Haagsche B.V., Uitgeverij De
ISBN
9789491168178
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Ultieme leestip