Ongekend Leiden

het verleden in kaart

Prijs € 14,50

Levertijd: 2-3 werkdagen

Paperback | September 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wie zou niet een wandeling willen maken door het Leiden van de Gouden Eeuw? De dvd bij dit boek laat u deze tijdreis maken en neemt u mee naar de periode waarin Leiden tot de grootste en machtigste steden van de Republiek behoorde. Met behulp van digitale technieken is het vogelperspectief van de kaart die Joan Blaeu in 1946 van de stad maakte omgezet in een beleving van de gevels vanaf de grond, alsof u tussen huizen wandelt. Dit boek gaat over deze en andere kaarten van Leiden: kaarten die van onschatbare waarde zijn voor zowel bouwhistorisch als archeologisch onderzoek. Op basis van historische kaarten en reeds bekende gegevens van gebouwen en opgravingen heeft de gemeente Leiden een tweetal nieuwe kaarten vervaardigd van de stad die aangeven op welke plaatsen w mogelijk nog veel historische informatie over de stad kunnen aantreffen, achter gevels en muren of in de grond: de zogenoemde bouwhistorische verwachtingskaart en de archeologische waardekaart. Het boek bespreekt ook enkele voorbeelden van bouwhistorisch en archeologisch onderzoek in de stad en de resultaten en inzichten die dit opleverde. Behalve de tweetalige dvd (Nederlands/Engels) bevat het boek ook deze bouwhistorisch en archeologische kaart. Ongekend Leiden is deel drie uit de serie Bodemschatten en bouwgeheimen; een initiatief van Monumenten & Archeologie van de gemeente Leiden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Primavera Pers
ISBN
9789059970823
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
100

Beschrijving

Wie zou niet een wandeling willen maken door het Leiden van de Gouden Eeuw? De dvd bij dit boek laat u deze tijdreis maken en neemt u mee naar de periode waarin Leiden tot de grootste en machtigste steden van de Republiek behoorde. Met behulp van digitale technieken is het vogelperspectief van de kaart die Joan Blaeu in 1946 van de stad maakte omgezet in een beleving van de gevels vanaf de grond, alsof u tussen huizen wandelt.

Dit boek gaat over deze en andere kaarten van Leiden: kaarten die van onschatbare waarde zijn voor zowel bouwhistorisch als archeologisch onderzoek.

Op basis van historische kaarten en reeds bekende gegevens van gebouwen en opgravingen heeft de gemeente Leiden een tweetal nieuwe kaarten vervaardigd van de stad die aangeven op welke plaatsen w mogelijk nog veel historische informatie over de stad kunnen aantreffen, achter gevels en muren of in de grond: de zogenoemde bouwhistorische verwachtingskaart en de archeologische waardekaart.

Het boek bespreekt ook enkele voorbeelden van bouwhistorisch en archeologisch onderzoek in de stad en de resultaten en inzichten die dit opleverde. Behalve de tweetalige dvd (Nederlands/Engels) bevat het boek ook deze bouwhistorisch en archeologische kaart.

Ongekend Leiden is deel drie uit de serie Bodemschatten en bouwgeheimen; een initiatief van Monumenten & Archeologie van de gemeente Leiden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Primavera Pers
ISBN
9789059970823
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
100

Ultieme leestip