Oorlog. Bezetting. Bevrijding

België 1940-1945

Prijs € 29,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Wannes Devos, Kevin Gony

Hardback | Mei 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In dit boek maken historici van diverse universiteiten en onderzoeksinstellingen samen de balans op van de Tweede Wereldoorlog in België. Ze doen dat op een originele manier, want iedere auteur start zijn verhaal bij een opvallend stuk oorlogserfgoed. Vanuit diverse invalshoeken analyseren ze de woelige periode van het interbellum naar de oorlog en de invasie van het land. En van de bezetting naar de bevrijding en de herinnering aan het conflict.Met een epiloog van internationaal gereputeerde historicus Richard Avery en geïllustreerd met bijzondere historische foto's.Met bijdragen van: Mathieu Billa, Franky Bostyn, Jean Cardoen, Wannes Devos, Luc De Vos, Bruno De Wever, Manuel Duran, Anne Godfroid, Kevin Gony, Erik Janssen, Chantal Kesteloot, Pierre Lierneux, Dirk Luyten, Fabrice Maerten, Kris Quanten, Koen Palinckx, Natasja Peeters, Dimitri Roden, Laurence Schram, Peter Schrijvers, Sandrine Smets, Jean-Michel Sterkendries, Jan Van der Fraenen, Olivier van de Wilt, Lawrence Van Haecke, Sarah van Ruyskensvelde, Roel Vande Winkel, Christine Van Everbroeck, Piet Veldeman, Dave Warnier en Nico Wouters.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Wannes Devos, Kevin Gony
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401455268
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
328

Beschrijving

In dit boek maken historici van diverse universiteiten en onderzoeksinstellingen samen de balans op van de Tweede Wereldoorlog in België. Ze doen dat op een originele manier, want iedere auteur start zijn verhaal bij een opvallend stuk oorlogserfgoed. Vanuit diverse invalshoeken analyseren ze de woelige periode van het interbellum naar de oorlog en de invasie van het land. En van de bezetting naar de bevrijding en de herinnering aan het conflict.

Met een epiloog van internationaal gereputeerde historicus Richard Avery en geïllustreerd met bijzondere historische foto's.

Met bijdragen van: Mathieu Billa, Franky Bostyn, Jean Cardoen, Wannes Devos, Luc De Vos, Bruno De Wever, Manuel Duran, Anne Godfroid, Kevin Gony, Erik Janssen, Chantal Kesteloot, Pierre Lierneux, Dirk Luyten, Fabrice Maerten, Kris Quanten, Koen Palinckx, Natasja Peeters, Dimitri Roden, Laurence Schram, Peter Schrijvers, Sandrine Smets, Jean-Michel Sterkendries, Jan Van der Fraenen, Olivier van de Wilt, Lawrence Van Haecke, Sarah van Ruyskensvelde, Roel Vande Winkel, Christine Van Everbroeck, Piet Veldeman, Dave Warnier en Nico Wouters.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Wannes Devos, Kevin Gony
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401455268
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
328

Ultieme leestip