Oorlog in de 20ste eeuw

Prijs € 14,95

Uitverkocht

Duncan Hill

Hardback | November 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een uniek overzicht van alle belangrijke internationale conflicten De Eerste Wereldoorlog was door het enorme aantal slachtoffers en de gigantische economische schade de oorlog die een einde zou maken aan alle oorlogen. Daartoe ondertekende een groot aantal landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Japan, in 1928 het Kellogg-Briand Pact, waarmee oorlog als middel om conflicten te beslechten verboden werd. Helaas was de wereld amper tien jaar later het toneel van een nog groter militair conflict en werd de twintigste eeuw de bloedigste uit de geschiedenis van de mens. Van de Duitse oorlogsverklaring in 1914 tot de terroristische aanslagen op de WTC-torens van 9/11: dit boek biedt een compleet historisch overzicht van de talloze nationale, regionale en internationale conflicten die als een bloedrode draad door de twintigste eeuw liepen. Het verloop van elk conflict is helder en bondig weergegeven en rijk geïllustreerd met talloze unieke foto's en originele persberichten uit de archieven van de Daily Mail. Daarmee is dit boek het ultieme naslagwerk over de oorlogen van de 20ste eeuw. Duncan Hill heeft al verschillende werken over de moderne geschiedenis op zijn naam staan en is onder meer de auteur van An Atlas of World History. Hij studeerde af aan de prestigieuze London School of Economics en was daarna in dienst van de Amerikaanse senaat. Hij woont en werkt momenteel in Londen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Duncan Hill
Uitgever
B.V. Centrale Uitgeverij Harderwijk
ISBN
9789044728460
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

Een uniek overzicht van alle belangrijke internationale conflicten

De Eerste Wereldoorlog was door het enorme aantal slachtoffers en de gigantische economische schade de oorlog die een einde zou maken aan alle oorlogen. Daartoe ondertekende een groot aantal landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Japan, in 1928 het Kellogg-Briand Pact, waarmee oorlog als middel om conflicten te beslechten verboden werd. Helaas was de wereld amper tien jaar later het toneel van een nog groter militair conflict en werd de twintigste eeuw de bloedigste uit de geschiedenis van de mens.

Van de Duitse oorlogsverklaring in 1914 tot de terroristische aanslagen op de WTC-torens van 9/11: dit boek biedt een compleet historisch overzicht van de talloze nationale, regionale en internationale conflicten die als een bloedrode draad door de twintigste eeuw liepen. Het verloop van elk conflict is helder en bondig weergegeven en rijk geïllustreerd met talloze unieke foto's en originele persberichten uit de archieven van de Daily Mail. Daarmee is dit boek het ultieme naslagwerk over de oorlogen van de 20ste eeuw.

Duncan Hill heeft al verschillende werken over de moderne geschiedenis op zijn naam staan en is onder meer de auteur van An Atlas of World History. Hij studeerde af aan de prestigieuze London School of Economics en was daarna in dienst van de Amerikaanse senaat. Hij woont en werkt momenteel in Londen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Duncan Hill
Uitgever
B.V. Centrale Uitgeverij Harderwijk
ISBN
9789044728460
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Ultieme leestip