Oorlog in het Westen (e-Book)

soldaten en burgers in de Tweede Wereldoorlog, 1939-1941

Prijs € 17,99
Download direct dit e-Book

James Holland

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Veel van wat we denken te weten over de Tweede Wereldoorlog is nauwelijks op feiten gebaseerd maar komt voort uit vooropgezette ideeën van historici die elkaars werk steeds weer overschrijven. Al vijfenzestig jaar kijken we er op dezelfde manier naar, zeker als het gaat om de strijd in het westen van Europa. James Holland is een jonge historicus met een diepgaande kennis van de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft de afgelopen vijftien jaar honderden betrokkenen geïnterviewd, waaronder soldaten, hoge officieren, partizanen, verpleegsters en gewone burgers. Uit hun memoires, en bronnenonderzoek, weeft hij een samenhangend beeld dat veel van de gangbare ideeën over hoe het was om tijdens de Tweede Wereldoorlog te leven zal doen wankelen. In dit eerste deel van een trilogie beschrijft hij de periode van september 1939 tot de zomer van 1941.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
James Holland
Uitgever
Athenaeum
ISBN
9789025306861
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2017
Bestandsgrootte
3715577 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
753

Beschrijving

Veel van wat we denken te weten over de Tweede Wereldoorlog is nauwelijks op feiten gebaseerd maar komt voort uit vooropgezette ideeën van historici die elkaars werk steeds weer overschrijven. Al vijfenzestig jaar kijken we er op dezelfde manier naar, zeker als het gaat om de strijd in het westen van Europa.
James Holland is een jonge historicus met een diepgaande kennis van de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft de afgelopen vijftien jaar honderden betrokkenen geïnterviewd, waaronder soldaten, hoge officieren, partizanen, verpleegsters en gewone burgers. Uit hun memoires, en bronnenonderzoek, weeft hij een samenhangend beeld dat veel van de gangbare ideeën over hoe het was om tijdens de Tweede Wereldoorlog te leven zal doen wankelen. In dit eerste deel van een trilogie beschrijft hij de periode van september 1939 tot de zomer van 1941.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
James Holland
Uitgever
Athenaeum
ISBN
9789025306861
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2017
Bestandsgrootte
3715577 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
753