Ootmoed

leven en werk van Hildegard van Bingen

Prijs € 29,95

Uitverkocht

Hans Wilbrink

Paperback | September 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

OotmoedLeven en werk van Hildegard van BingenOotmoed geeft een bijzondere inkijk in het leven en het werk van de twaalfde-eeuwse mystica Hildegard van Bingen. Een aantal representatieve fragmenten uit alle grote werken van Hildegard zijn door auteur Hans Wilbrink vertaald en toegelicht. In het bijzonder besteedt hij aandacht aan de neoplatoonse inslag van haar werk en aan de bijzondere positie van de engelen in haar zielsdefenitie. Deze uitgave biedt een frisse, nieuwe kijk op het fenomeen van de middeleeuwse mystiek in het algemeen en op de tijdloze boodschap van de mystica in het bijzonder. Daardoor is het een indringend en veelzeggend boek geworden voor de zoekende en verlangende lezer in onze geseculariseerde wereld.Hans Wilbrink (1949) is neerlandicus en sociaal wetenschapper met een bijzondere belangstelling voor theologie. In 2006 promoveerde hij op onderzoek naar de mystieken Hildegard van Bingen en Hadewijch van Brabant. Hij is oprichter van de Nederlandse Hildegard van Bingen website.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans Wilbrink
Uitgever
Abdij Van Berne, Uitgeverij
ISBN
9789089720634
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Ootmoed
Leven en werk van Hildegard van Bingen

Ootmoed geeft een bijzondere inkijk in het leven en het werk van de twaalfde-eeuwse mystica Hildegard van Bingen. Een aantal representatieve fragmenten uit alle grote werken van Hildegard zijn door auteur Hans Wilbrink vertaald en toegelicht. In het bijzonder besteedt hij aandacht aan de neoplatoonse inslag van haar werk en aan de bijzondere positie van de engelen in haar zielsdefenitie. Deze uitgave biedt een frisse, nieuwe kijk op het fenomeen van de middeleeuwse mystiek in het algemeen en op de tijdloze boodschap van de mystica in het bijzonder. Daardoor is het een indringend en veelzeggend boek geworden voor de zoekende en verlangende lezer in onze geseculariseerde wereld.
Hans Wilbrink (1949) is neerlandicus en sociaal wetenschapper met een bijzondere belangstelling voor theologie. In 2006 promoveerde hij op onderzoek naar de mystieken Hildegard van Bingen en Hadewijch van Brabant. Hij is oprichter van de Nederlandse Hildegard van Bingen website.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans Wilbrink
Uitgever
Abdij Van Berne, Uitgeverij
ISBN
9789089720634
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig