Piet de Jong

bij de honderdste geboortedag van de oud-premier

Prijs € 8,95

Uitverkocht

P. van der Steen

Paperback | April 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Piet de JongVan onderzeecommandant tot een van de beste premiers van NederlandPiet de Jong - 100 jaar! De oorlogsheld die premier werdOp 3 april wordt Piet de Jong honderd jaar. Hij is vaak de meest onderschatte premier van Nederland genoemd. De bescheiden KVP'er droeg zelf bij aan het oordeel dat hij gedurende zijn regeerperiode (1967-1971) slechts een beetje op de winkel had gepast.Gelukkig heeft De Jong nog mogen meemaken hoe het beeld over hem werd bijgesteld. In een enquête in 2005 plaatsten deskundigen hem op de vijfde plaats in het rijtje van bekwaamste premiers.In de ruim geïllustreerde Speciale Editie Piet de Jong brengt Elsevier het lange leven van de plichtsgetrouwe katholiek in beeld.Met onder meer: Zijn oorlogsjaren als onderzeebootcommandant Zijn door toevalligheden ingegeven overstap naar de politiek Zijn jaren als minister van Defensie Zijn premierschap in de roerige sixties (Maagdenhuis) Zijn stekelige verhouding met koningin Juliana Zijn eigenzinnige opvattingen over politiek Zijn jaren na de actieve politiekAuteur Paul van der Steen (1969) is historicus en journalist voor onder meer NRC Handelsblad en Trouw. Van zijn hand verschenen recent ook de boeken Schampschot. Een klein Nederlands dorp aan de rand van de Groote Oorlog (2014) en Ware grootheid, schamele kleinte. Twee eeuwen Nederland (2013).Piet de Jong telt 104 pagina's.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
P. van der Steen
Uitgever
EW
ISBN
9789035251519
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Piet de Jong

Van onderzeecommandant tot een van de beste premiers van Nederland

Piet de Jong - 100 jaar! De oorlogsheld die premier werd
Op 3 april wordt Piet de Jong honderd jaar. Hij is vaak de meest onderschatte premier van Nederland genoemd. De bescheiden KVP'er droeg zelf bij aan het oordeel dat hij gedurende zijn regeerperiode (1967-1971) slechts een beetje op de winkel had gepast.
Gelukkig heeft De Jong nog mogen meemaken hoe het beeld over hem werd bijgesteld. In een enquête in 2005 plaatsten deskundigen hem op de vijfde plaats in het rijtje van bekwaamste premiers.
In de ruim geïllustreerde Speciale Editie Piet de Jong brengt Elsevier het lange leven van de plichtsgetrouwe katholiek in beeld.
Met onder meer:
Zijn oorlogsjaren als onderzeebootcommandant
Zijn door toevalligheden ingegeven overstap naar de politiek
Zijn jaren als minister van Defensie
Zijn premierschap in de roerige sixties (Maagdenhuis)
Zijn stekelige verhouding met koningin Juliana
Zijn eigenzinnige opvattingen over politiek
Zijn jaren na de actieve politiek
Auteur Paul van der Steen (1969) is historicus en journalist voor onder meer NRC Handelsblad en Trouw. Van zijn hand verschenen recent ook de boeken Schampschot. Een klein Nederlands dorp aan de rand van de Groote Oorlog (2014) en Ware grootheid, schamele kleinte. Twee eeuwen Nederland (2013).
Piet de Jong telt 104 pagina's.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
P. van der Steen
Uitgever
EW
ISBN
9789035251519
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig