Ramskapelle en de Tweede Wereldoorlog

een polderdorp in spergebied

Prijs € 19,90

Uitverkocht

Joel Roseeuw

Hardback | September 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Over de Eerste Wereldoorlog in de streek is zeer veel materiaal beschikbaar. Toen de Heemkring van Ramskapelle naar aanleiding van de zestigste verjaardag van de bevrijding in 1944 een tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog op poten wou zetten, bleek het minder gemakkelijk om informatie over dit onderwerp te vergaren. Door persoonlijk bij de laatste generatie getuigen aan te kloppen om hun verhaal te horen, kwamen de tongen los en kon de heemkring ook heel wat interessante documenten vergaren. Dit boek houdt de herinneringen aan die bewogen tijd levendig. Het leven in oorlogstijd (Blitzkrieg, mobilisatie, krijgsgevangenschap, rantsoenering, boerenwacht, bombardementen, onderwaterzetting, bevrijding, oorlogsschade,...) wordt per thema aan de hand van een geschiedkundige schets en getuigenissen gebracht. “Oorlogsgeschiedenis - Ramskapelle en de Tweede Wereldoorlog” schept een levendig beeld van een oorlogsperiode die inmiddels al vijfenzestig jaar geleden afgesloten werd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Joel Roseeuw
Uitgever
Uitgeverij Tempus
ISBN
9789076684956
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
95

Beschrijving

Over de Eerste Wereldoorlog in de streek is zeer veel materiaal beschikbaar. Toen de Heemkring van Ramskapelle naar aanleiding van de zestigste verjaardag van de bevrijding in 1944 een tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog op poten wou zetten, bleek het minder gemakkelijk om informatie over dit onderwerp te vergaren. Door persoonlijk bij de laatste generatie getuigen aan te kloppen om hun verhaal te horen, kwamen de tongen los en kon de heemkring ook heel wat interessante documenten vergaren. Dit boek houdt de herinneringen aan die bewogen tijd levendig. Het leven in oorlogstijd (Blitzkrieg, mobilisatie, krijgsgevangenschap, rantsoenering, boerenwacht, bombardementen, onderwaterzetting, bevrijding, oorlogsschade,...) wordt per thema aan de hand van een geschiedkundige schets en getuigenissen gebracht.

“Oorlogsgeschiedenis - Ramskapelle en de Tweede Wereldoorlog” schept een levendig beeld van een oorlogsperiode die inmiddels al vijfenzestig jaar geleden afgesloten werd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Joel Roseeuw
Uitgever
Uitgeverij Tempus
ISBN
9789076684956
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
95

Ultieme leestip